Основна тема
Црно/бијела тема
Инверзна тема

Подешавaња

Умањи / Увећај

Изаберите тему

Основна тема
Црно/бијела тема
Инверзна тема

Muzika

onogost.me [ Objavio: O.Z. ]

05. 06. 2018. 19:55   >>  19:45

SAMO REGIONALNI IZVOĐAČI

Lake fest bez stranih imena

Lake fest ove godine neće imati inostrane zvijezde u svom line up-u, jer nijesu u mogućnosti finansijski da obezbijede.

To je danas saopštio direktor festivala Peđa Zečević na konferenciji za medije dodajući da će ove godine festival kraj jezera Krupac biće održan od 9. do 11. avgusta, a da se očekuju nastupi imena kao što su Van Gogh, Ritam nereda, Orthodox Celtsa.

Na festivalu bi trebalo da nastupi i grupa Punkreas, koji ove godine obilježava 15 godina postojanja.

Cijeli line up festivala biće poznat u narednih 15 dana, a trebalo bi da nastupi 21 grupa.

Pored Zečevića, medijima su se obratili predstavnici generalnih sponzora festivala Ćazim Hodžić, generalni direktor direktorata za razvoj turističke destinacije i turističkog prometa u Ministarstvu održivog razvoja i turizma, Sonja Nikčević, potpredsjednica opštine Nikšić, Natalija Milić iz Pivare “Trebjesa”, Eleonora Albijanić iz Elektroprivrede Crne Gore.

“Opština Nikšić nastoji da u skladu sa svojim mogućnostima podrži Lake fest, koji već osam godina okuplja vrlo značajna imena crnogorske i regionalne scene, jer je prepoznala ovaj festival kao vrlo važnu manifestaciju koja doprinosu razvoju turizma Nikšića, kao i promociji grada na širem planu”, rekla je Nikčević.

Ministarstvo održivog razvoja i turizma, zajedno sa Nacionalnom turističkom organizacijom od 2014. godine realizuje Program podsticajnih mjera u oblasti turizma. Jedna od mjera koja se sprovodi u sklopu ovog Programa je i mjera podrške za organizaciju muzičkih festivala koji značajno doprinose obogaćenju turističke ponude Crne Gore tokom ljetnje turističke sezone.

“Ne treba posebno govoriti o samom značaju Lake fest-a za grad Nikšić i za sve građane ovog grada koji su prepooznali festival kao odličnu priliku da promovišu svoj grad. Ovaj festival uvezuje centralni, južni i sjeverni dio Crne Gore i daje mogućnost posjetiocima da ne samo uživaju u muzičkom spektaklu nego i da dožive Crnu Goru na najljepši mogući način”, izjavio je Hodžić.

Pivara “Trebjesa”, sponzor od samog početka Lake fest-a i ove godine će u okviru festivala organizovati društveno odgovorne aktivnosti.

“Činjenica da je Nikšićko pivo zvanično pivo festivala već osam godina, dovoljno govori o povjerenju i partnerskom odnosu koje imamo sa organizatorima Lake fest-a. Dodatnu vrijednost ćemo i ove godine kreirati realizovanjem ekološke akcije “Rock and Recycle” na koju smo naročito ponosni, s obzirom na to da je prošle godine tokom festivala prikupljeno 30.000 hiljada plastičnih čaša od kojih je napravljena i skulptura vidre koja će krasiti ovogodišnji prostor festivala”, izjavila je Milić dodajući da će i ove godine biti obezbijeđen organizovan prevoz za sve posjetioce festivala po pristupačnim cijenama.

Elektroprivreda Crne Gore je kao i ranijih godina besplatno ustupila prostor oko Krupačkog jezera, kao i uložila značajna finansijska sredstva za organizaciju ovogodišnjeg festivala.

Пратите нас на

Коментари0

Остави коментар

Остави коментар

Правила коментарисања садржаја Портала РТЦГВише
Поштујући начело демократичности, као и право грађана да слободно и критички износе мишљење о појавама, процесима, догађајима и личностима, у циљу развијања културе јавног дијалога, на Порталу нијесу дозвољени коментари који вријеђају достојанство личности или садрже пријетње, говор мржње, непровјерене оптужбе, као и расистичке поруке. Нијесу дозвољени ни коментари којима се нарушава национална, вјерска и родна равноправност или подстиче мржња према ЛГБТ популацији. Неће бити објављени ни коментари писани великим словима и обимни "copy/paste" садрзаји књига и публикација.Задржавамо право краћења коментара. Мање

Да бисте коментарисали вијести под вашим именом

Улогујте се

Најновије

Најчитаније