Основна тема
Црно/бијела тема
Инверзна тема

Подешавaња

Умањи / Увећај

Изаберите тему

Основна тема
Црно/бијела тема
Инверзна тема

Muzika

Objavila M.L.B.

29. 07. 2018. 09:05 >> 10:02
16

U 71. GODINI

Preminuo Oliver Dragojević

U Splitu je u 71. godini preminuo Oliver Dragojević, legenda hrvatske muzičke scene, piše Slobodna Dalmacija.

"Jutros u 5 sati u splitskoj bolnici umro je Oliver Dragojević", prenosi Slobodna Dalmacija i navodi da im je tu vijest potvrdila njegova porodica.

Dragojević je umro godinu nakon što mu je dijagnostifikovan rak pluća.

Iza njega su ostali supruga Vesna, sinovi Dino, Damir i Davor.

Oliver je rođen u Splitu 7. decembra 1947. godine, a djetinjstvo je proveo u Vela Luci na Korčuli. U muziku se zaljubio još kao dijete kad mu je otac Marko poklonio usnu harmoniku. Prvi nastup imao je na Splitskom festivalu sa 14 godina s pjesmom ‘Baloni’, a dvije godine kasnije počeo je profesionalno da se bavi muzikom kao pjevač i klavijaturista splitske grupe Batali.

Tokom svoje dugogodišnje karijere ostvario je niz uspjeha, osvojio je tridesetak Porina u različitim kategorijama i jedan je od rijetkih hrvatskih muzičara koji se mogu pohvaliti nastupima u njujorškom Carnegie Hallu, londonskom Royal Albert Hallu, pariškoj Olympiji te Opera Houseu u Sidneju.

Oliveru je karcinom pluća dijagnostifikovan 24. avgusta prošle godine, nekoliko nedjelja nakon što mu je pozlilo na sahrani Remija Kazinotija. Iako je odmah krenuo s hemoterapijom, 15. oktobra je nastupio u HNK Split na koncertu nabijenom emocijama, što je bio i njegov posljednji nastup pred publikom uživo, ali je nakon toga po savjetu doktora otkazao nekoliko koncerata, uključujući i dva velika u Spaladium Areni.

Пратите нас на

Коментари16

Остави коментар

Остави коментар

Правила коментарисања садржаја Портала РТЦГВише
Поштујући начело демократичности, као и право грађана да слободно и критички износе мишљење о појавама, процесима, догађајима и личностима, у циљу развијања културе јавног дијалога, на Порталу нијесу дозвољени коментари који вријеђају достојанство личности или садрже пријетње, говор мржње, непровјерене оптужбе, као и расистичке поруке. Нијесу дозвољени ни коментари којима се нарушава национална, вјерска и родна равноправност или подстиче мржња према ЛГБТ популацији. Неће бити објављени ни коментари писани великим словима и обимни "copy/paste" садрзаји књига и публикација.Задржавамо право краћења коментара. Мање

Да бисте коментарисали вијести под вашим именом

Улогујте се

Најновије

Најчитаније