Основна тема
Црно/бијела тема
Инверзна тема

Подешавaња

Умањи / Увећај

Изаберите тему

Основна тема
Црно/бијела тема
Инверзна тема

Muzika

Beta [ Objavio: O.Z. ]

29. 07. 2018. 17:43 >> 21:59
1

BIO VIŠE OD PJEVAČA

Muzičari i prijatelji oprostili se od Olivera

Muzičari, brojni prijatelji, političari danas su se s tugom i riječima zahvalnosti opraštali od Olivera Dragojevića, ističući da je on bio više od pjevača i da je svojim pjesmama postao dio naših života.

"Svi smo odrasli uz Olivera i njegov glas, zbog čega je postao dio naših života i porodica, još od rođenja s obzirom da je na estradi od 1967", rekao je Oliverov dugogodišnji saradnik Zlatan Stipišić Džiboni agenciji Hina.

"Oliver je s nama kroz te svoje pjesme koje su vječne i kroz njegovu neposrednost. Mislim da, kada se razbolio, da smo svi vidjeli kako je on najomiljenija osoba koju smo ikada imali jer su svi za njega pitali, brinuli. Svi. On je bio najnormalniji, najjednostavniji i najskromniji čovjek kojeg sam znao. Svi znamo koliko je bio velik kao glazbenik, bio je za familiju, prijatelje. Uvijek je sve stavljao ispred sebe i mislio na sve. Oliver je bio veliki, veliki čovjek i veliko srce. Bio je broj jedan, najbolji i čudesan čovjek ", kazao je Džiboni, autor čuvene pjesme "Cesarica", koju je pjevao Oliver.

Pjevač Masimo Savić rekao je da je Oliver uživao nevjerovatan respekt čitave muzičke zajednice i da se u pravom smislu riječi mogao nazvati muzičarem.

"Definitivno je bio najveći među nama muzičarima", rekao je Savić, ustvrdivši da Dragojević nije bio samo pjevač. "Oliver je bio multiinstrumentalista, čovjek ogromnog muzičkog ukusa i stvaranja, jako puno se dalo od tog čovjeka naučiti, strašno sam tužan zbog toga, svi znamo kakvu je bolest Oliver imao, ali svejedno uvijek je šok", rekao je Savić, koji se prisjetio da je s veseljem radio i pjevao Oliverove "Stine".

Savić je rekao da se "ljudima dopala ta verzija, međutim, svaki put kad bih dobio Porina (hrvatska muzička nagrada), često bih znao reći da sam veliki Oliverov fan i tu cijela priča završava", rekao je Savić.

S Oliverom se na društvenoj mreži oprostio i muzičar Toni Cetinski.

"Dragi moj morski vuče, ništa više neće biti isto nakon tvog odlaska, sve tvoje šale i gluposti kojima smo se smijejali kao djeca su momenti koje nikada neću zaboraviti. Moram ti priznati da sam te volio i volim kao da si mi otac, a po duši si mi bio ponekad kao mlađi brat. Od tebe sam najviše učio, jer sam od tebe i najviše dobio. Ti si se davao ljudima i prijateljima i nisi se štedio u tome. U toj činjenici leži još jedna od tajni tvog uspješnog postojanja i rada. Oduvjek si bio dokaz da nije dovoljno biti samo vrhunski umjetnik nego i čovjek, zbog toga ti veliko hvala", poručio je Cetinski i izrazio saučešće porodici.

Od Olivera se oprostio i crnogorski kompozitor Dejan Božović koji je bio dio autorskog tima za pjesmu hrvatskog pjevača "Nigdje te nema".

"Ostavio si neizbrisivi "Trag do beskraja". Imao sam čast sarađivati sa tobom i ponosim se što sam bio taj na koga si, pa makar i na tren, obratio pažnju", napisao je Božović na Fejsbuku.

Od Olivera se oprostio i muzičar Slaven Knezović. "Vječan si kao i tvoja muzika", napisao je on.

Muzičar Vlado Georgijev na svom je Tviteru je napisao "Pretužno je što si otišao! - 'Valja vrime niz skaline/vonj mižerne i morbine...', a sinoć smo pjevali: 'Novi život se rađa i sretne pjesme mi naviru zvuci...' Ostaj zbogom, prijatelju".

"Zbogom, divni Olivere, koje god da si vjere i nacije", napisao je na Tviteru srpski glumac Nikola Kojo.

Izjave saučešća porodici Olivera Dragojevića uputili su i najviši državni zvaničnici Hrvatske.

Oliver Dragojević umro je u 71. godini. Poznat je po hitovima "Galeb i ja", "Oprosti mi, pape", "Molitva za Magdalenu", "Vjeruj u ljubav", "Svirajte noćas za moju dušu", "Nadalina (duet sa Borisom Dvornikom iz 1980)", "Što to bješe ljubav", "Cesarica" i mnogim drugim pjesmama.

Пратите нас на

Коментари1

Остави коментар

Остави коментар

Правила коментарисања садржаја Портала РТЦГВише
Поштујући начело демократичности, као и право грађана да слободно и критички износе мишљење о појавама, процесима, догађајима и личностима, у циљу развијања културе јавног дијалога, на Порталу нијесу дозвољени коментари који вријеђају достојанство личности или садрже пријетње, говор мржње, непровјерене оптужбе, као и расистичке поруке. Нијесу дозвољени ни коментари којима се нарушава национална, вјерска и родна равноправност или подстиче мржња према ЛГБТ популацији. Неће бити објављени ни коментари писани великим словима и обимни "copy/paste" садрзаји књига и публикација.Задржавамо право краћења коментара. Мање

Да бисте коментарисали вијести под вашим именом

Улогујте се

Најновије

Најчитаније