Основна тема
Црно/бијела тема
Инверзна тема

Подешавaња

Умањи / Увећај

Изаберите тему

Основна тема
Црно/бијела тема
Инверзна тема

Muzika

[ Izvor: Dnevnik.hr/Objavio: I. P. ]

30. 07. 2018. 11:47   >>  11:33 3

ZA OLIVEROM

Sedam dana tišine u Veloj Luci

Vela Luka tuguje zbog odlaska Olivera Dragojevića, sugrađani pale svijeće i donose cvijeće pred kuću slavnog pjevača i prisjećaju ga se u brojnim pričama.

Rodno mjesto Olivera Dragojevića, njegova Vela Luka od nedjelje je obavijena tugom.

Od omiljenog sugrađanina Velalučani se opraštaju najpoznatijim pjesamama čiji su zvuci juče odzvanjali svim ulicama, kafićima i restoranima koji nose i neka od njihovih imena poput "Cesarice" ili "Skalinade".

Vela Luka u tišini će biti sedam dana, odgađa se Luško lito te Open Jazz Festival, koji je pjevač posebno volio kao jedan od njegovih organizatora, piše Slobodna Dalmacija.

I u njegovom omiljenom kafiću, čije je ime upravo Cesarica, tuga je neizreciva.

''Svi smo to očekivali, ali kad smo čuli vijest da je umro, nikome nije bilo lako'', rekao je za Slobodnu konobar Antonio Sirovica.

Dodao je da je Oliver uvijek kad je bio u mjestu tu najradije dolazio na kafu, koja mu je bila omiljeno piće, iako je otkad se razbolio, pio čaj.

''Teško je, boli, Oliver je bio kralj Vele Luke'', rekao je Mirko Rubeša, još jedan stanovnik tog malog mjesta.

Sugrađani se slažu da će Olivera pamtiti kao jednostavnog, ali velikog čovjeka, koji je učinio sve za njihovo malo mjesto.

Пратите нас на

Коментари3

Остави коментар

Остави коментар

Правила коментарисања садржаја Портала РТЦГВише
Поштујући начело демократичности, као и право грађана да слободно и критички износе мишљење о појавама, процесима, догађајима и личностима, у циљу развијања културе јавног дијалога, на Порталу нијесу дозвољени коментари који вријеђају достојанство личности или садрже пријетње, говор мржње, непровјерене оптужбе, као и расистичке поруке. Нијесу дозвољени ни коментари којима се нарушава национална, вјерска и родна равноправност или подстиче мржња према ЛГБТ популацији. Неће бити објављени ни коментари писани великим словима и обимни "copy/paste" садрзаји књига и публикација.Задржавамо право краћења коментара. Мање

Да бисте коментарисали вијести под вашим именом

Улогујте се

Најновије

Најчитаније