Основна тема
Црно/бијела тема
Инверзна тема

Подешавaња

Умањи / Увећај

Изаберите тему

Основна тема
Црно/бијела тема
Инверзна тема

Muzika

[ Izvor: B92, Objavio: I. P. ]

03. 08. 2018. 09:12 >> 09:06
1

I DOM REVOLUCIJE U NIKŠIĆU

Njegošev mauzolej u spotu svjetski poznatog muzičara

Poznati di-džej Alan Voker snimao je spot za svoju pjesmu "Darkside" u Crnoj Gori, Hrvatskoj i Bosni i Hercegovini na lokacijama velikih spomenika nastalih tokom 20. vijeka.

U spotu za pjesmu "All Falls Down" vide se kadrovi iz Doma revolucije u Nikšiću. 

Inače, u spotu za "Darkside" mogu da se prepoznaju spomenik Bitke na Sutjesci, na Tjentištu u Bosni i Hercegovini, i spomenik Revolucije naroda Moslavine u Podgariću. 

Monumentalnu betonsku skulpturu na Tjentištu je, u znak sjećanja na Bitku na Sutjesci, 1971. godine izradio vajar Miodrag Živković. Spomenik je jedini dio memorijalnog kompleksa koji je preživio rat u Bosni i Hercegovini, i to samo zato što je tokom rušenja zafalilo eksploziva. 

Spomenik Revolucije naroda Moslavine je monumentalan spomenik kod mjesta Podgarić u Moslavini, u Hrvatskoj, rad skulptora Dušana Džamonje. Visok je 10, a širok 20 metara. 

Moslavačka gora je tokom Narodnooslobodilačkog rata bila ustanička i partizanska baza Moslavine i šireg područja sve do Zagreba. 

Video počinje kadrovima slapova Kravice kraj Ljubuškog, u Bosni i Hercegovini.

Пратите нас на

Коментари1

Остави коментар

Остави коментар

Правила коментарисања садржаја Портала РТЦГВише
Поштујући начело демократичности, као и право грађана да слободно и критички износе мишљење о појавама, процесима, догађајима и личностима, у циљу развијања културе јавног дијалога, на Порталу нијесу дозвољени коментари који вријеђају достојанство личности или садрже пријетње, говор мржње, непровјерене оптужбе, као и расистичке поруке. Нијесу дозвољени ни коментари којима се нарушава национална, вјерска и родна равноправност или подстиче мржња према ЛГБТ популацији. Неће бити објављени ни коментари писани великим словима и обимни "copy/paste" садрзаји књига и публикација.Задржавамо право краћења коментара. Мање

Да бисте коментарисали вијести под вашим именом

Улогујте се

Најновије

Најчитаније