Основна тема
Црно/бијела тема
Инверзна тема

Подешавaња

Умањи / Увећај

Изаберите тему

Основна тема
Црно/бијела тема
Инверзна тема

Muzika

12. 08. 2018. 11:48 >> 13:52

BARSKI LJETOPIS

Nastupio Vladimir Miler iz Rusije

U okviru programa večernje scene 31. „Barskog ljetopisa“, sinoć je nastupio poznati ruski vokalista, Vladimir Miler, koji se brojnoj publici predstavio u pratnji mladog, a uspješnog soprana iz Srbije, Aleksandre Jovanović.

Za klavirsku pratnju bio je zadužen Mihail Buzin, takođe iz Rusije. 

Vladimir Miler je jedan od rijetkih vokalista na svijetu koji posjeduju opseg glasa basso-profundo, što je izuzetno dubok bas. Iako je za ovdašnje ljubitelje operskog pjevanja priredio osamdesetominutni repertoar, koji je obuhvatio kompozicije autora, kao što su Čajkovski, Musorgski, Rahmanjinov i mnogi drugi, naglasio je da za njegov opseg glasa ne postoji puno originalno napisanih djela. 

"Vrlo je malo repertoara napisano za basso-profundo, tj. specifično nizak bas, glas kojim ja pjevam. Zato ne mogu sebe nazvati ni klasičnim operskim pjevačem," kazao je Miler nakon koncerta.

Njegove atraktivne nastupe prati publika iz cijelog svijeta. Trenutno radi u čuvenom Marinskom teatru, u Sankt Petersburgu. Milerov talenat omogućio mu je međunarodnu muzičku karijeru, pa njegovo ime nije nepoznato u Rusiji, Estoniji, Francuskoj, Njemačkoj, Velikoj Britaniji, Italiji, Holandiji, Luksemburgu, širom Balkana i u SAD, između ostalih. Pored svih velikih koncertnih hala u kojima je nastupio, festivali kao što je „Ljetopis“ daju poseban doprinos operskom pjevanju. 

"Takav je festival svakako dobar za razvijanje operskog pjevanja, posebno kada se izvodi na otvorenoj sceni kao što je vaša, jer ljudi šetaju, pa se zaustavljaju i ostaju da slušaju muziku. Bilo ko od operskih pjevača koji bude pozvan, doći će da nastupa ovdje, jer je ovo lijepa satisfakcija i za umjetnost i za kulturu," dodao je Miler.

Milerov koncert bio je ujedno i posljednji program ovogodišnjeg festivala. Zatvaranje je najavljeno za nedjelju, 12. avgust, kada će na platou ispred Dvorca, od 21h biti održano „Veče sa organizatorima“, veče dijaloga organizatora, medija i publike.

Пратите нас на

Коментари0

Остави коментар

Остави коментар

Правила коментарисања садржаја Портала РТЦГВише
Поштујући начело демократичности, као и право грађана да слободно и критички износе мишљење о појавама, процесима, догађајима и личностима, у циљу развијања културе јавног дијалога, на Порталу нијесу дозвољени коментари који вријеђају достојанство личности или садрже пријетње, говор мржње, непровјерене оптужбе, као и расистичке поруке. Нијесу дозвољени ни коментари којима се нарушава национална, вјерска и родна равноправност или подстиче мржња према ЛГБТ популацији. Неће бити објављени ни коментари писани великим словима и обимни "copy/paste" садрзаји књига и публикација.Задржавамо право краћења коментара. Мање

Да бисте коментарисали вијести под вашим именом

Улогујте се

Најновије

Најчитаније