Основна тема
Црно/бијела тема
Инверзна тема

Подешавaња

Умањи / Увећај

Изаберите тему

Основна тема
Црно/бијела тема
Инверзна тема

Muzika

[ Objavio: I. P. ]

07. 09. 2018. 20:42   >>  20:24

PETROVAC JAZZ FESTIVAL

Festival iz Bitole predstavio se CG publici

Festival iz Bitole predstavio se sinoć u okviru Petrovac džez festivala, i to kroz svirku benda koji je predvodio bubnjar Dragan Teodosiev.

Iako je bilo najavljeno da će kao promoteri festivala iz Bitole svirku na terasi tvrđave Castello održati Shikachi Ensemble, od benda se pojavio samo Teodosiev, koji je u Petrovac stigao sa muzičarima sa kojima ponekad nastupa.

"Sviram sa njima u nekim drugim postavama i zato smo zajedno došli. Jedino sam sa njima imao spreman repertoar. Klavijaturista je već nastupao i sa Shikachi Ensemble, ali ostali nijesu tako da nijesmo mogli da sviramo kompozicije koje izvodim sa svojim bendom. Međutim i pored svih ovih promjena koje su se desile u posljednjem trenutku mislim da publika nije bila zakinuta i da smo uspjeli da im priredimo ugodno veče", kazao je Teodosiev.

Sa njim su sinoć i Filip Dimitrovski - klavijature, Marko Vasiljevaki- kontrabas i Stefan Miladinov – gitara.

Čak ni umor nakon napornog putovanja od deset sati publika nije osjetila na njihovom nastupu, a ono što su prezentovali publici i te kako im se dopalo, jer je svaka kompozicija bila nagrađena aplauzom, kao i solo dionice.

"Svirali smo djela svjetskih džez kompozitora ali smo aranžmane prilagodili našem bendu. To je ustvari bio naš omaž modernoj muzici, mada su se na repertoaru našle i dvije kompozicije starih džez autora. Večeras nijesmo svirali autorske kompozicije, ali se nadam da ćemo do godine opet doći u Petrovac pa da ćemo imati priliku da predstavimo i njih“, ispričao je Teodosiev koji sa istom postavom večeras svira u kotorskom Evergreenu.

Večeras na terasi Castella ne trinaestoj večeri Petrovac jazz festivala nastupa muzičar iz Slovačke Radovan Tariska sa svojim bendom „Jazz Family“, početak je u 21 sat i 30 minuta, ulaz je slobodan.

 

Пратите нас на

Коментари0

Остави коментар

Остави коментар

Правила коментарисања садржаја Портала РТЦГВише
Поштујући начело демократичности, као и право грађана да слободно и критички износе мишљење о појавама, процесима, догађајима и личностима, у циљу развијања културе јавног дијалога, на Порталу нијесу дозвољени коментари који вријеђају достојанство личности или садрже пријетње, говор мржње, непровјерене оптужбе, као и расистичке поруке. Нијесу дозвољени ни коментари којима се нарушава национална, вјерска и родна равноправност или подстиче мржња према ЛГБТ популацији. Неће бити објављени ни коментари писани великим словима и обимни "copy/paste" садрзаји књига и публикација.Задржавамо право краћења коментара. Мање

Да бисте коментарисали вијести под вашим именом

Улогујте се

Најновије

Најчитаније