Основна тема
Црно/бијела тема
Инверзна тема

Подешавaња

Умањи / Увећај

Изаберите тему

Основна тема
Црно/бијела тема
Инверзна тема

Muzika

[ Beta ]

12. 09. 2018. 21:08   >>  20:50

45.000 €

Prodat prvi audio snimak Dejvida Bouvija

Prvi audio snimak Dejvida Bouvija, koji je snimljen kada je buduća rok zvijezda imala 16 godina, prodat je na aukciji u Londonu za skoro 40.000 funti (45.000 eura), saopštila je britanska aukcijska kuća Omega specijalizovana za muziku.

Ta kuća je krajem jula navela da će snimak biti prodat vjerovatno za oko 10.000 funti (11.200 eura).

Pjesma "I Never Dreamed" studijski je 1963. snimila grupa "Konreds" koja je zamolila Bouvija, koji je tada koristio svoje pravo ime Dejvid Džouns, da otpjeva tu pjesmu.

Komad je klasična rok pjesma kao tada pjesme "Bitlsa", ali nije doživjela uspjeh.

Bouvi je ubrzo poslije tog neuspjeha napustio bend dok je šest godina kasnije 1969. snimio "Space Oddity". To je prvi uspjeh pjevača, koji je tada bio inspirisan filmom "Odiseja u svemiru 2001." kultnog reditelja Stenlija Kjubrika. Pjesma govori o nesrećenom astronautu Mejdžoru Tomu.

Muzičar, jedan od najuticajnijih umjetnika u posljednjih 50 godina, preminuo je od raka jetre 2016. u 70. godini, dva dana nakon objavljivanja albuma "Black star", koji je izdat na njegov rođendan, 8. januara.

Пратите нас на

Коментари0

Остави коментар

Остави коментар

Правила коментарисања садржаја Портала РТЦГВише
Поштујући начело демократичности, као и право грађана да слободно и критички износе мишљење о појавама, процесима, догађајима и личностима, у циљу развијања културе јавног дијалога, на Порталу нијесу дозвољени коментари који вријеђају достојанство личности или садрже пријетње, говор мржње, непровјерене оптужбе, као и расистичке поруке. Нијесу дозвољени ни коментари којима се нарушава национална, вјерска и родна равноправност или подстиче мржња према ЛГБТ популацији. Неће бити објављени ни коментари писани великим словима и обимни "copy/paste" садрзаји књига и публикација.Задржавамо право краћења коментара. Мање

Да бисте коментарисали вијести под вашим именом

Улогујте се

Најновије

Најчитаније