Основна тема
Црно/бијела тема
Инверзна тема

Подешавaња

Умањи / Увећај

Изаберите тему

Основна тема
Црно/бијела тема
Инверзна тема

Muzika

Objavio: F.R.

28. 10. 2018. 16:24 >> 16:02
3

TRAJE 30 DANA

Raspisan konkurs za predstavnika na Eurosongu

Radio Televizija Crne Gore raspisala je konkurs za izbor kompozicije za Pjesmu Evrovizije 2019, a pobjednik će predstavljati našu zemlju na tom takmičenju, koje se naredne godine održava u Izraelu.

Pravo učešća na konkursu imaju zainteresovani iz cijelog svijeta, a jedan autor ne može prijaviti više od dvije kompozicije. Uslov je da numere koje kandiduju ne budu ranije objavljene i izvedene.

Autori se prijavljuju anonimno, a prijava sadrži petocifrenu šifru pod kojom kompozicija prolazi selekcioni proces.

"Prijavljivanje se vrši prilaganjem velike bijele koverte koja sadrži demo snimak kompozicije do 3 minuta sa interpretacijom izvođača koji će na takmičenju izvoditi kompoziciju (USB ili CD), odštampanim tekstom kompozicije u pet primjeraka. U velikoj koverti treba da se nalazi i manja, iste boje, koja će sadržati podatke o identitetu autora, njegovu biografiju, kao i potvrdu nadležne organizacije za zaštitu autorskih i srodnih prava o evidentiranju, odnosno registraciji djela koje je prijavljeno. Druga koverta se otvara ukoliko kompozicija prođe u narednu fazu izbora, o čemu odluku donosi Selekciona komisija. a izvođača je neophodno dostaviti Uvjerenje o crnogorskom državljanstvu i biografiju", navodi se u konkursu,

Takođe, tekstovi pjesama treba da budu pisani na službenom jeziku u Crnoj Gori ili engleskom, a nijedan izvođač ne može imati manje od 16 godina na dan održavanja finanlog takmičenja za Pjesmu Evrovizije. Maksimalan broj izvođača na sceni ne smije biti veći od šest.

Konkurs je otvoren narednih 30 dana. 

Zainteresovani više informacija mogu pronaći OVDJE  ili pisati na mail evrovizija@rtcg.org .




Пратите нас на

Коментари3

Остави коментар

Остави коментар

Правила коментарисања садржаја Портала РТЦГВише
Поштујући начело демократичности, као и право грађана да слободно и критички износе мишљење о појавама, процесима, догађајима и личностима, у циљу развијања културе јавног дијалога, на Порталу нијесу дозвољени коментари који вријеђају достојанство личности или садрже пријетње, говор мржње, непровјерене оптужбе, као и расистичке поруке. Нијесу дозвољени ни коментари којима се нарушава национална, вјерска и родна равноправност или подстиче мржња према ЛГБТ популацији. Неће бити објављени ни коментари писани великим словима и обимни "copy/paste" садрзаји књига и публикација.Задржавамо право краћења коментара. Мање

Да бисте коментарисали вијести под вашим именом

Улогујте се

Најновије

Најчитаније