Основна тема
Црно/бијела тема
Инверзна тема

Подешавaња

Умањи / Увећај

Изаберите тему

Основна тема
Црно/бијела тема
Инверзна тема

Muzika

Beta [ Objavio: O.Z. ]

07. 12. 2018. 23:23 >> 22:56

ISPRED DREJKA

Kendrik Lamar vodi s osam Gremi nominacija

Kalifornijski reper Kendrik Lamar dobio je danas osam nominacija za američke muzičke Gremi nagrade, i vodi po nominacijama ispred drugog repera Kanađanina Drejka koji je dobio sedam.

Ovo je novi trijumf za američki rep koji ipak teško dolazi do najvećeg priznanja, album godine, koji je posljednji put dodijeljen nekom rep albumu prije 14 godina.

Kendrik Lamar već ima osvojenih 12 Gremija, od kojih pet za svoj album "DAMN" na posljednjoj dodjeli.

Ovog puta album koji prati film "Black Panther" doneo je Kendriku Lamaru, čije pravo ime je Kendrik Dakvort, najveći broj novih nominacija. Tridsesetjednogodišnji američki umetnik producent je albuma, doprineo je u pisanju svih numera i više njih je interpretirao.

Iz ovogodišnjih nominacija su izostavljeni Bijonsi i Džej-Zija čiji album "Everything is Love" je pozdravila kritika ali koji nije nominovan ni u jednoj kategoriji.

Među drugim velikim imenima koja fale su pjevačice Tejlor Svift i Arijana Grande, kojih nema u vodećim kategorijama.

Istovremeno spisak nominacija svjedoči o mnogo više žena, čiji mali broj je bilo kritikovano u ranijim izdanjima Gremi nagrada.

Pet od osam nominovanih u kategoriji albuma godine su žene- Kardi Bi, Kejsi Masgrejvs, Dženel Mone, Her i Brendi Karlajl takođe su nominovane u toj kategoriji uz Kendrika Lamara, Drejka i Poust Malouna.

Šest od osam nominovanih za najboljeg mladog umjetnika su žene, što se takođe smatra jednom od četiri glavne Gremi nagrade Gremi.

Akademija za diskografsku umjetnost, koja predstavlja profesionalce u muzici u SAD koja je kritikovana prilikom prošlogodišnje dodjele od tada je sprovela niz reformi da bi favorizovala diverzitet u svom članstvu i na dodjeli Gremi nagrada.

Ceremonija uručivanja Gremi nagrada biće održana 10. februara u Los Anđelesu.

Пратите нас на

Коментари0

Остави коментар

Остави коментар

Правила коментарисања садржаја Портала РТЦГВише
Поштујући начело демократичности, као и право грађана да слободно и критички износе мишљење о појавама, процесима, догађајима и личностима, у циљу развијања културе јавног дијалога, на Порталу нијесу дозвољени коментари који вријеђају достојанство личности или садрже пријетње, говор мржње, непровјерене оптужбе, као и расистичке поруке. Нијесу дозвољени ни коментари којима се нарушава национална, вјерска и родна равноправност или подстиче мржња према ЛГБТ популацији. Неће бити објављени ни коментари писани великим словима и обимни "copy/paste" садрзаји књига и публикација.Задржавамо право краћења коментара. Мање

Да бисте коментарисали вијести под вашим именом

Улогујте се

Најновије

Најчитаније