Основна тема
Црно/бијела тема
Инверзна тема

Подешавaња

Умањи / Увећај

Изаберите тему

Основна тема
Црно/бијела тема
Инверзна тема

Muzika

[ Beta, Objavila: R.P. ]

13. 12. 2018. 14:23   >>  13:58

GEST POMIRENJA

Duma organizuje takmičenje za najbolju rep pjesmu

Ruski parlament najavio je takmičenje za najbolju rep pjesmu, usred mjera protiv savremene muzike, koje su podsjetile na cenzuru umjetnosti iz sovjetskih vremena.

Desetak repera je nedavno  moralo da otkaže nastupe, nakon upozorenja zvaničnika, koji tvrde da takva muzika promoviše pogrešne vrijednosti. Najmanje tri muzičara su pritvorena.

U simboličnom gestu pomirenja, Državna Duma je najavila da će organizovati takmičenje za najbolju rep pjesmu, na temu putovanja u Rusiji. Pobjednik će osvojiti putovanje po ruskim gradovima, kazao je poslanik Mihail Degtjarev.

Rep je jedan od najpopularnijih muzičkih žanrova među ruskom omladinom, zahvaljujući otvorenom predstavljanju svakodnevne realnosti i oštroj kritici vlasti.

Пратите нас на

Коментари0

Остави коментар

Остави коментар

Правила коментарисања садржаја Портала РТЦГВише
Поштујући начело демократичности, као и право грађана да слободно и критички износе мишљење о појавама, процесима, догађајима и личностима, у циљу развијања културе јавног дијалога, на Порталу нијесу дозвољени коментари који вријеђају достојанство личности или садрже пријетње, говор мржње, непровјерене оптужбе, као и расистичке поруке. Нијесу дозвољени ни коментари којима се нарушава национална, вјерска и родна равноправност или подстиче мржња према ЛГБТ популацији. Неће бити објављени ни коментари писани великим словима и обимни "copy/paste" садрзаји књига и публикација.Задржавамо право краћења коментара. Мање

Да бисте коментарисали вијести под вашим именом

Улогујте се

Најновије

Најчитаније