Основна тема
Црно/бијела тема
Инверзна тема

Подешавaња

Умањи / Увећај

Изаберите тему

Основна тема
Црно/бијела тема
Инверзна тема

Muzika

[ Mina; Objavila: M.M ]

02. 08. 2019. 13:34   >>  13:38

DESETI PUT

U Nikšiću počeo Bedem fest

Muzička manifestacija Bedem fest, koji se deseti put održava na drevnoj gradskoj tvrđavi, počeo je u Nikšiću, a obilježili su ga nastupi Bisere Veletanlić, Dragoljuba Đuričića, E – playa, Gospode Glembajevih i premijera filma Nebeska tema, posvećenog Vladi Divljanu.

 

Prvu jubilarnu noć ozvaničio je ritam za pamćenje Dragoljuba Đuričića i njegove ekipe koji su svojim prepoznatljivim zvukom ”pomjerili” gradske zidine.

Đuričiću je nakon nastupa rekao da mu je čast što su ozvaničili početak Bedem festa, koji traje deceniju.

”Stalo mi je da u Crnoj Gori postoji rock festival. Mislim da su to Nikšić i Crna Gora zaslužili. Bedem fest je stilski vrlo opredijeljen i to mi se dopada, on se gradi“, ocijenio je Đuričić.

Nikšić je, kako je rekao, pravi grad za rokenrol, zbog čega je i sam razmišljao da organizuje koncert na Tvrđavi, jer je to jedan od najljepših prostora u Crnoj Gori.

Bedem fest je prve večeri oživio sjećanje na, kako su ga nazivali, najvećeg džentlmena rokenrola nekadašnje jugoslovenske scene, Vlada Divljana, poklonivši publici crnogorsku premijeru filma „Nebeska tema“, posvećenog životu i karijeri nekadašnjeg zaštitnog znaka grupe Idoli i solo muzičara.

Tvrđavu je potom moćnim glasom ispunila legenda džeza, Bisera Veletanlić, u pratnji benda Vasila Hadžimanova, i nakon dvije godine Nikšiću ponovo podarila Zlatni dan.

Nikšić je za nju, kazala je pjevačica, bio ljubav na drugi susret.

"Volim vaš grad. Danas mi je nekako prirastao za srce. Zato sam i rekla na sceni da se osjećam kao kod kuće, ne da bih vam se uvukla pod kažu, jer ja to ne radim”, rekla je Veletanlić.

Muzička diva odala je priznanje ekipi Bedem festa, posebno direktoru Petru Šundiću, koji s ogromnim entuzijazmom rade taj iscrpljujući posao.

Veletanlić je dodala da je na ovom koncertu dala sve od sebe.

„Meni je bilo divno, mislim da ste svi vi ispunjeni. Ovoga puta sam zaista doživjela grad i to je poenta”, rekla je pjevačica.

Nastupio je potom alternativni rok sastav E-play i snažan vokal njihove Maje Cvetković, koji su drugi put u Nikšiću.

„Ovo je moj omiljeni festival, jer ima svoj šarm, publika je uvijek sjajna, drago mi je da dođemo, domaćini su super”, rekla je Cvetković.

Kako je dodala, Bedem fest je festival koji ni od koga ne prepisuje, a publici donosi raznovrstan muzički izbor.

Bedem fest ugostio je i sastav Dingospo Dali koji je došao sa partnerskog Bunt rok festivala, a završnicu prve večeri označila je Himna ljubavi bratskog sastava tog nikšićkog festivala Gospoda Glembajevi.

Prema programu organizatora, večeras će nastupiti legendarni beogradska grupa Partibrejkersi, Kanda, Kodža i Nebojša, Vizant, Svemirko i Lagana sreda.

 

 

Пратите нас на

Коментари0

Остави коментар

Остави коментар

Правила коментарисања садржаја Портала РТЦГВише
Поштујући начело демократичности, као и право грађана да слободно и критички износе мишљење о појавама, процесима, догађајима и личностима, у циљу развијања културе јавног дијалога, на Порталу нијесу дозвољени коментари који вријеђају достојанство личности или садрже пријетње, говор мржње, непровјерене оптужбе, као и расистичке поруке. Нијесу дозвољени ни коментари којима се нарушава национална, вјерска и родна равноправност или подстиче мржња према ЛГБТ популацији. Неће бити објављени ни коментари писани великим словима и обимни "copy/paste" садрзаји књига и публикација.Задржавамо право краћења коментара. Мање

Да бисте коментарисали вијести под вашим именом

Улогујте се

Најновије

Најчитаније