Основна тема
Црно/бијела тема
Инверзна тема

Подешавaња

Умањи / Увећај

Изаберите тему

Основна тема
Црно/бијела тема
Инверзна тема

Muzika

[ Objavila: M.M.Lj. ]

15. 08. 2019. 20:38   >>  20:37

BARSKI LJETOPIS

Koncertom Ane Peruničić završen muzički program

Koncertom na platou ispred Dvorca kralja Nikole, u srijedu 14. avgusta, zaokružen je i muzički program 32. „Ljetopisa“ koji je posvećen crnogorskoj muzičkoj sceni.

 

Ovaj dio programa, koji kao selektor potpisuje magistar solo pjevanja Aleksandra Vojvodić Jovović, za cilj ima dodatnu  promociju domaćih klasičnih i džez muzičara, ali i afirmaciju mladih talenata.

“Ove godine festival je imao sluha za jednu takvu damu, koja je svoje prve ozbiljne korake u muzičkom svijetu napravila upravo ovim koncertom”, navode organizatori.  

Dragana Peruničić je jedna od najboljih crnogorskih odbojkašica sa izuzetnom karijerom iza sebe, a barskoj publici je naročito draga kako je sa lokalnim odbojkaškim klubom nizala velike uspjehe na domaćoj i regionalnoj sceni. Muzika je, kako kaže, oduvijek bila njena strast i želja, a svoj talenat stidljivo je pokazivala samo najbližima.

„Drago mi je da sam ponovo u Baru, samo neki drugim povodom. Ljubav prema muzici traje još od malih nogu samo što vjerovatno od odbojke još nije došla do izražaja, ali evo večeras konačno jeste“, kazala je Peruničićeva koja je publici priredila 60 minuta najaktuelnijih hitova domaće i strane pop–rok muzike u novim aranžmanima.„Na poziv Ksenije Popović bend i ja smo našli zajednički jezik i priredili ovaj koncert, skupa biravši repertoar“,kazala je ona.

Peruničičeva smatra da i za sport i za muziku važe ista pravila ako želite da budete uspješni:

„Za oboje je potreban rad, trud, disciplina i konstantna vježba, tako da su sport imuzika slični po tim pitanjima“, kazala je Dragana koja za sada ne razmišlja o solo karijeri, ali ne isključuje takve opcije ako se za njih otvori prilika.

Bend koji je pratio ovu mladu talentovanu nadu domaće muzičke scene, takođe je poznat publici „Ljetopisa“. Stefan Rakočević (gitara), Dario Maršić (bubanj), Ljubo Ćeranić (klavijatura), Marko Perić (bas), te Jovana Čupić kao prateći vokal, već su oprobani sastav koji je svoj kvalitet dokazao nastupivši u okviru „Antivari pop-rock“ večeri, prve muzičke produkcije „Barskog ljetopisa“.

Пратите нас на

Коментари0

Остави коментар

Остави коментар

Правила коментарисања садржаја Портала РТЦГВише
Поштујући начело демократичности, као и право грађана да слободно и критички износе мишљење о појавама, процесима, догађајима и личностима, у циљу развијања културе јавног дијалога, на Порталу нијесу дозвољени коментари који вријеђају достојанство личности или садрже пријетње, говор мржње, непровјерене оптужбе, као и расистичке поруке. Нијесу дозвољени ни коментари којима се нарушава национална, вјерска и родна равноправност или подстиче мржња према ЛГБТ популацији. Неће бити објављени ни коментари писани великим словима и обимни "copy/paste" садрзаји књига и публикација.Задржавамо право краћења коментара. Мање

Да бисте коментарисали вијести под вашим именом

Улогујте се

Најновије

Најчитаније