Основна тема
Црно/бијела тема
Инверзна тема

Подешавaња

Умањи / Увећај

Изаберите тему

Основна тема
Црно/бијела тема
Инверзна тема

Muzika

[ Objavila: M.M ]

29. 08. 2019. 12:26   >>  12:40 1

NEVIĐEN SPEKTAKL

Geta na Sea Dance dolazi sa 11 šlepera opreme

Ovogodišnji Sea Dance prikazaće najmoćniju festivalsku produkciju ikad viđenu u Crnoj Gori. Tokom sva tri dana festivala biće postavljena kompletna produkcija Exita skrojena po zahtjevima jednog od najzahtjevnijih izvođača na svijetu, Dejvida Gete, uz opremu koja staje u čak 11 šlepera.

U postavci bina na festivalskom prostoru učestvuje oko 120 ljudi, dok će tokom festivala, od petka 30. avgusta do 1. septembra, broj angažovanih premašiti i hiljadu. Specijalno za ovogodišnji Sea Dance iz Grčke stiže osam kolor-lasera posljednje generacije, koji uz specijalnu prateću opremu, te 126 rasvjetnih uređaja i brojne dodatne scenske efekte, kreira impresivne prizore iznad cijelog festivalskog prostora.

Glavna bina, u svojoj konstrukciji teži više od 50 tona čelika i aluminijuma, a na sebi nosiće opremu sa najvećih bina Exita, jednog od vodećih festivala svijeta. Okrenuta prema plavom Jadranu, na sebi nosiće 3D LED video sistem visoke rezolucije sa ukupnom površinom ekrana većom od 320 kvadrata što je ravno produkciji na svjetski čuvenoj Exitovoj Dance Areni!

Svi koji su u novije vrijeme bili na ovoj, najmoćnijoj plesnoj bini svijeta, mogli su da čuju i njen specijalno setovan, izuzetno snažan i definisan Meyer MILO sistem – razglas koji svaki izvođač sa oduševljenjem očekuje, jer se radi o stadionskom ozvučenju najvišeg ranga. Zvuk koji će se prostirati sa kopna ka moru natjeraće i morske zvijezde da zaplešu u ritmovima najmoćnijih numera zvijezda kao što su David Guetta, Robin Schulz, Sven Vath, Richie Hawtin, Disciples, Ofenbach, Darkao Rundek, Senidah i brojnih drugih.

I produkcija bine No Sleep Sea Dance Awakened by Guarana, biće masivnija ove godine i čuvaće nas od sna sva tri dana festivala, kako noću, tako i preko dana već od petka prijepodne pa sve do zalaska sunca, prije nego što se kasnije uveče probude i ostale bine. Bina se od ove godine nalazi na novoj lokaciji na samoj plaži, odmah ispod brda koje Buljaricu odvaja od Petrovca, iznad kojeg zalazi sunce, a na koju padaju prvi sunčevi zraci uz jutarnje nastupe ovogodišnjih No Sleep zvijezda kao što su Eelke Kleijn, Helena Hauff, Recondite, Tijana T, Marko Nastić, Haris, Skeptik (Pero Fullhouse) i brojni vodeći crnogorski DJ-evi kao što su Rayo, P.S, Proximus, Mr. Lekka, Audiostorm i drugi. No Sleep fanovi imaće priliku da, pored sjajnih setova, uživaju u nesvakdašnjem vizuelnom ugođaju uz LED ekrane i uvijek efektno postavljen raspored rasvjete.

Vrhunsko ljetnje finale upotpuniće i nova kreativna “Living culture” zona posvećena promociji domaćih autora, a koju EXIT tim realizuje u saradnji sa Ministarstvom kulture Crne Gore i Programom Ujedinjenih nacija za razvoj (UNDP). Pored nastupa brojnih mladih crnogorskih DJ-eva i bendova na ovom posebnom stejdžu, fabrika “Betonit” kao vizuelno najatraktivniji segment festivalske lokacije biće oplemenjena stvaralaštvom talentovanih crnogorskih umjetnika. Naime, pobjednik konkursa za najbolje idejno rješenje kreativnog oslikavanja muralima oživjeće dio fabrike impresivnom pričom u bojama, a tokom sva tri festivalska dana, publika će imati prilike i da se upozna sa stvaralaštvom crnogorskih kinematografa, i to kroz projekciju domaćih filmova.

Interesovanje za ovogodišnje izdanje festivala je među najvišim u posljednjih nekoliko godina, a pored nastupa Guette u istorijskom nedjeljnom finalu, veliku pažnju izazivaju vladari svjetske techno scene Sven Väth i Richie Hawtin koji u petak, 30. avgusta na plažu Buljarica donose duh Exitove Dance Arene, te subotnja ludnica uz vodećeg njemačkog hitmejkera Robina Schulza i francuskog dua Ofenbach! Ovogodišnji program donosi i britanski hit trio Disciples, te techno i house zvijezde kao što suHelena Hauff, Recondite, Eelke Kleijn, Gaiser, Tijana T i Marko Nastić. Na Sea Dance stižu i regionalni asovi kao što su Darko Rundek, Senidah, te najtraženiji reperi regiona Surreal, Fox, Kuku$, Hazze, Bekfleš i brojni drugi.

Aktuelne cijene ulaznica samo do četvrtka u ponoć!

Velika potražnja vlada za ulaznicama za najživopisniju festivalsku priču na Mediteranu! Predfinalna cijena paketa ulaznica od 34.99 eura aktuelna je najkasnije do 29. avgusta, a s obzirom na ogromno interesovanje, moguće da zalihe planu prije predviđenog roka, pa se onima koji još uvijek nijesu obezbijedili svoje mjesto na netaknutom biseru Jadrana savjetuje da požure i ugrabe visokih 40% uštede! U prodaji su i jednodnevne ulaznice koje za prvi i drugi dan iznose svaka po 17.99 eura, dok je cijena za treći dan 19.99 eura. Od petka 30. avgusta, cijena kompleta iznosiće 50 eura, a jednodnevnih 19.99 eura za petak i subotu i 24.99 eura za nedjelju. Ulaznice su dostupne u GIGSTIX prodajnoj mreži na 54 prodajna mjesta u 23 grada Crne Gore, a više informacija može se naći na zvaničnom sajtu Sea Dance festivala.

Пратите нас на

Коментари1

Остави коментар

Остави коментар

Правила коментарисања садржаја Портала РТЦГВише
Поштујући начело демократичности, као и право грађана да слободно и критички износе мишљење о појавама, процесима, догађајима и личностима, у циљу развијања културе јавног дијалога, на Порталу нијесу дозвољени коментари који вријеђају достојанство личности или садрже пријетње, говор мржње, непровјерене оптужбе, као и расистичке поруке. Нијесу дозвољени ни коментари којима се нарушава национална, вјерска и родна равноправност или подстиче мржња према ЛГБТ популацији. Неће бити објављени ни коментари писани великим словима и обимни "copy/paste" садрзаји књига и публикација.Задржавамо право краћења коментара. Мање

Да бисте коментарисали вијести под вашим именом

Улогујте се

Најновије

Најчитаније