Основна тема
Црно/бијела тема
Инверзна тема

Подешавaња

Умањи / Увећај

Изаберите тему

Основна тема
Црно/бијела тема
Инверзна тема

Muzika

[ Objavila B.B. ]

22. 10. 2019. 14:12 >> 14:13

"DANILOVGRADATION"

Bend "Ne bilo rock-a" snimio pobjedničku pjesmu

Pobjednička kompozicija takmičenja gimnazijskih bendova "Danilovgardation", "Suzana", u izvođenju benda "Ne bilo rock-a" iz nikšićke gimnazije, snimljena je ovih dana u studiju "Electrick Recording Studio" u Podgorici.

"Danilovgradation" je takmičenje crnogorskih gimnazijskih bendova koje je 10. maja organizovano prvi put, a organizator je danilovgradska gimnazija sa Ministarstvom prosvjete i opštinom Danilovgrad.

Ovo je bilo prvo okupljanje crnogorskih gimnazijalaca, a spojila ih je ljubav prema dobroj muzici. Žiri je radio u sastavu Željko Milović, Vjera Nikolić, Vlado Maraš, Mihailo Radonjić i Nina Žižić.

Druga nagrada, audio oprema u vrijednosti od 300 eura, pripala je bendu iz kotorske gimnazije "Sunset", a električna gitara, kao treća nagrada, pošla je u ruke benda "Krug" iz barske gimnazije.

"Takmičenje je bilo organizovano tako da od tri kompozicije koje su izvođenje, jedna bude autorska. Na ovaj način uspješno je realizovan glavni cilj takmičenja, a to je da se mladi ljudi podstaknu na kreaciju i stvaranje svojih djela, a ne da samo imitiraju ili interpretiraju već postojeća. Ispunjeni su i ostali ciljevi, a to su: usmjeravanje srednjoškolaca na kvalitetne sadržaje, unapređenje vannastavnih sadržaja, razvijanje kostruktivne kritičke misli, uvažavanje različitosti", ističu u danilovgradskoj Gimnaziji.

Članovi benda "Ne bilo rock-a" su rekli da im je ovaj projekat dao šansu da pokažu ljubav prema rok muzici i da uživaju u svakom trenutku.

"Takmičenje 'Danilovgradation' je bio odličan način da svi čujemo nešto novo, ali i da uživamo u starijim pjesmama koje su oblikovale ovaj muzički žanr. Bendovi koji su došli iz svih gradova Crne Gore imali su šansu da se upoznaju i da zajedno ovaj događaj učine nezaboravnim. Naravno, nagrade koje su uslijedile bile su rezultat rada i truda. Sva naša očekivanja su bila ispunjena", kazali su u bendu.

Direktorica danilovgradske gimnazije "Petar I Petrović Njegoš" Nataša Latković, rekla je da su svi pozitivno reagovali na ideju i projekat.
"Srednjoškolci su svirali na bini i sa ozvučenjem na kojem bi im pozavidjela velika imena muzičke scene. Glasanje je bilo transparentno, jer se njegov tok mogao pratiti na led ekranu kao na velikim takmičenjima. Riječi hvale nijesu žalili ni članovi žirija koji su izrazili želju da 'Danilovgradation' preraste u tradicionalnu manifestaciju. Takmičenje ne bi bilo izvodljivo bez podrške Ministarstva prosvjete i opštine Danilovgrad, a nezaobilazna podrška su bili i sponzori nagrada: PAM, Muzički magazin Glorija i Euro Unit. Ostaje samo da nastavimo gdje smo stali i ne dozvolimo da se ova priča završi jednim izdanjem", poručila je Latković.

PR Ministarstva prosvjete Milica Lekić je istakla da je takmičenje bilo takvo da je ostavilo obavezu da narednih godina bude sve veće, a Zorica Kovačević, predsjednica opštine Danilovgrad, je dodala da je lokalna uprava prepoznala sjajnu ideju.

"Bili smo domaćini ne samo takmičarima iz devet crnogorskih gradova, već i njihovoj brojnoj publici. Posebno nas raduje što se ova manifestacija podudarila i sa godinom u kojoj proslavljamo 150 godina od osnivanja Opštine. Naša gimnazija će u nama imati pouzdanog partnera za realizaciju aktivnosti koje su od interesa za mlade i podstiču njihovo stvaralaštvo i kreativnost", kazala je Kovačević.

Pjesmu možete naći na sljedećem linku.

 

Пратите нас на

Коментари0

Остави коментар

Остави коментар

Правила коментарисања садржаја Портала РТЦГВише
Поштујући начело демократичности, као и право грађана да слободно и критички износе мишљење о појавама, процесима, догађајима и личностима, у циљу развијања културе јавног дијалога, на Порталу нијесу дозвољени коментари који вријеђају достојанство личности или садрже пријетње, говор мржње, непровјерене оптужбе, као и расистичке поруке. Нијесу дозвољени ни коментари којима се нарушава национална, вјерска и родна равноправност или подстиче мржња према ЛГБТ популацији. Неће бити објављени ни коментари писани великим словима и обимни "copy/paste" садрзаји књига и публикација.Задржавамо право краћења коментара. Мање

Да бисте коментарисали вијести под вашим именом

Улогујте се

Најновије

Најчитаније