Основна тема
Црно/бијела тема
Инверзна тема

Подешавaња

Умањи / Увећај

Изаберите тему

Основна тема
Црно/бијела тема
Инверзна тема

Muzika

[ Izvor: N1, Objavila: M.M.Lj. ]

26. 10. 2019. 22:53   >>  22:52 1

POSLUŠAJTE

Objavljen singl sa Koenovog posthumnog albuma

Pjesma "Happens to the Heart" prvi je objavljeni singl sa posthumnog albuma Lenarda Koena "Thanks for the Dance", koji će moći da se čuje od 22. novembra. Tekst pjesme "Happens to the Heart" otvara i njegovu posljednju zbirku pjesama "The Flame", a video je jedan u nizu koji međunarodni reditelji spremaju za ovaj album.

Inspiracija za spot za pjesmu "Happens to the Heart" bilo je Koenovo iskustvo kao budističkog monaha.

Video je režirao Danijel Askil, poznat po saradnji sa Sijom. Posthumni album Lenarda Koena "Thanks for the Dance" biće objavljen 22. novembra ove godine.

Askil kaže da je inspiraciju za spot pronašao u pet godina koje je Koen proveo kao budistički monah u Maunt Bedli zen centru u Kaliforniji.

"Ovaj film je tiha, simbolična priča koja skicira odbacivanje ega i svega onoga što donosi slava", kazao je autor videa.

Album je prethodno najavljen poemom "The Goal", koju čita pokojni Koen, koji je preminuo 7. novembra 2016. godine.

Ovo posthumno izdanje producirao je Koenov sin, Adam, koji je sa svojim ocem radio i na njegovom posljednjem albumu "You want it darker". Kao gosti na "Thanks for the Dance" pojavljuje se veliki broj muzičara, među kojima su i Dejmijen Rajs, Lesli Fajst, Dženifer Vorns. 

Kako je objasnio Adam Koen, u komponovanju muzike za Koenove tekstove izabrali su njegova najkarakterističnija muzička obilježja.

"Ono što me je najviše dotaklo u vezi sa ovim albumom jeste odgovor onih koji su ga čuli. 'Lenard živi', rekli su, jedno za drugim", poručio je Adam Koen.

Na albumu će se naći pjesme kao što su "Moving on", "The Night of Santiago", "Thanks for the Dance", "The Hills", potom "Listen to the Hummingbird".

Kako je objavljeno na zvaničnoj Fejsbuk stranici Lenarda Koena, ovaj pjesnik je "opljačkao smrt za posljednje reči", dodajući da "Thanks for the Dance" nije komemorativna kolekcija pjesama koje se nisu našle mesta na njegovim albumima, nego je u pitanju "neočekivana žetva novih pjesama, uzbudljivih i vitalnih".

Tokom svog života Lenard Koen je postao, uz Boba Dilana, jedan od najznačajnijih kantautora engleskog govornog područja. Jedan je od rijetkih muzičara koji je pažnju javnosti privukao najprije kao pisac, odnosno pjesnik, s obzirom na to da je prije objavljivanja prvog albuma "Songs of Leonard Cohen", iza sebe već imao tri knjige pjesama i dva romana.

Пратите нас на

Коментари1

Остави коментар

Остави коментар

Правила коментарисања садржаја Портала РТЦГВише
Поштујући начело демократичности, као и право грађана да слободно и критички износе мишљење о појавама, процесима, догађајима и личностима, у циљу развијања културе јавног дијалога, на Порталу нијесу дозвољени коментари који вријеђају достојанство личности или садрже пријетње, говор мржње, непровјерене оптужбе, као и расистичке поруке. Нијесу дозвољени ни коментари којима се нарушава национална, вјерска и родна равноправност или подстиче мржња према ЛГБТ популацији. Неће бити објављени ни коментари писани великим словима и обимни "copy/paste" садрзаји књига и публикација.Задржавамо право краћења коментара. Мање

Да бисте коментарисали вијести под вашим именом

Улогујте се

Најновије

Најчитаније