Основна тема
Црно/бијела тема
Инверзна тема

Подешавaња

Умањи / Увећај

Изаберите тему

Основна тема
Црно/бијела тема
Инверзна тема

Muzika

[ Beta, Objavila: R.P. ]

13. 12. 2019. 23:30 >> 23:21

SOTBI

Lenonove naočare prodate za 137.500 funti

Čuvene naočare za sunce okruglih stakala, koje su pripadale legendarnom Džonu Lenonu prodate su danas za 137.500 funti, 20 puta više od prvobitne cijene, na Sotbijevoj aukciji u Londonu.

Naočare je prodao Alan Hering, koji je tokom šezdesetih bio vozač Ringo Stara i Džordža Harisona, takođe članova "Bitlsa". Pronašao ih je zaboravljene na zadnjem sjedištu kola, 1968.

Hering je ispričao kako je jednog dana pokupio Stara, Harisona i Lenona i "odvezao momke na posao".

"Kada je Džon izašao iz kola, primjetio sam da je ostavio svoje naočare za sunce na zadnjem sjedištu i da je jedno staklo ispalo. Pitao sam ga da li želi da ih popravim. On mi je rekao: 'Ne brini, one su tu samo zbog stila'", rekao je nekadašnji vozač i dodao da ih nikada nije popravio nego ih je čuvao onakve kakve ih je Lenon ostavio.

Na aukciji su ponuđene i druge stvari "Bitlsa", poput biserne ogrlice sa zvoncima koja je pripadala Džordžu Harisonu i koja je prodata za 10.000 funti.

"Džon Lenon i njegove čuvene okrugle naočare za sunce se ne mogu razdvajati. To su najlegendarnije naočare za sunce u istoriji rokenrola", rekao je Gabrijel Hiton, jedan od eksperata iz Sotbija.

Пратите нас на

Коментари0

Остави коментар

Остави коментар

Правила коментарисања садржаја Портала РТЦГВише
Поштујући начело демократичности, као и право грађана да слободно и критички износе мишљење о појавама, процесима, догађајима и личностима, у циљу развијања културе јавног дијалога, на Порталу нијесу дозвољени коментари који вријеђају достојанство личности или садрже пријетње, говор мржње, непровјерене оптужбе, као и расистичке поруке. Нијесу дозвољени ни коментари којима се нарушава национална, вјерска и родна равноправност или подстиче мржња према ЛГБТ популацији. Неће бити објављени ни коментари писани великим словима и обимни "copy/paste" садрзаји књига и публикација.Задржавамо право краћења коментара. Мање

Да бисте коментарисали вијести под вашим именом

Улогујте се

Најновије

Најчитаније