Основна тема
Црно/бијела тема
Инверзна тема

Подешавaња

Умањи / Увећај

Изаберите тему

Основна тема
Црно/бијела тема
Инверзна тема

Muzika

[ Beta, Objavila: J.B.Č. ]

25. 02. 2020. 23:32   >>  23:23

POZNATI TENOR

Domingo se izvinio žrtvama seksualnog uznemiravanja

Poznati španski tenor Plasido Domingo, kojeg je u SAD oko 20 žena optužilo za seksualno uznemiravanje, izvinio se danas žrtvama navodeći da mu je "iskreno žao za nanijetu patnju".

"Želim da one znaju da mi je iskreno žao za patnju koju sam im nanio. Prihvatam odgovornost za svoja djela", rekao je Domingo (79) koji je do sada čvrsto negirao optužbe.

Američka agencija AP je u avgustu prenijela da je devet žena reklo da ih je operski pjevač seksualno zlostavljao 80-ih godina.

Više žena optužilo je slavnog Dominga za pokušaje da ih natjera na seksualne odnose nudeći im uloge. Takođe, neke žene su navele da su se zbog Domingovih neprimjerenih komentara osjećale neprijatno, a više desetina ljudi iz svijeta opere je reklo da su bili svjedoci neprikladnog ponašanja čuvenog pjevača prema mlađim ženama.

Domingo je u oktobru napustio upravu Opere Los Anđelesa na čijem je čelu bio od 2003. Potom je odbio nastup u Metropoliten operi u Njujorku, dok su mnoge američke opere otkazale njegove nastupe. Međutim, nastavio je nastupe u Evropi.

Пратите нас на

Коментари0

Остави коментар

Остави коментар

Правила коментарисања садржаја Портала РТЦГВише
Поштујући начело демократичности, као и право грађана да слободно и критички износе мишљење о појавама, процесима, догађајима и личностима, у циљу развијања културе јавног дијалога, на Порталу нијесу дозвољени коментари који вријеђају достојанство личности или садрже пријетње, говор мржње, непровјерене оптужбе, као и расистичке поруке. Нијесу дозвољени ни коментари којима се нарушава национална, вјерска и родна равноправност или подстиче мржња према ЛГБТ популацији. Неће бити објављени ни коментари писани великим словима и обимни "copy/paste" садрзаји књига и публикација.Задржавамо право краћења коментара. Мање

Да бисте коментарисали вијести под вашим именом

Улогујте се

Најновије

Најчитаније