Основна тема
Црно/бијела тема
Инверзна тема

Подешавaња

Умањи / Увећај

Изаберите тему

Основна тема
Црно/бијела тема
Инверзна тема

Muzika

[ Tanjug, objavila B.B. ]

20. 04. 2020. 23:16 >> 23:13

NA AUKCIJI

Za pjesmu Boba Dilana 2,2 miliona dolara

Rukom napisana pjesma Boba Dilana iz 60-ih godina prošlog vijeka "The Times They Are A-Changin" biće ponuđena na prodaju u Los Anđelesu po cijeni od 2,2 miliona dolara, čime bi mogao da bude postignut rekord za prodaju jedne rok pjesme.

Vlasnik aukcijske kuće "Moments in Time", Geri Zimet, rekao je da je pjesma, napisana na jednom listu sveske sa ispravkama i prežvrljanim riječima, bila u vlasništvu Dilanovog menadžera Džefa Rosena, a da je sada prodaje privatni kolekcionar, prenosi Rojters.

"Ne radi se o aukciji. To je privatna prodaja, ko prvi dođe, taj će je i dobiti", objasnio je Zimet.

Dilanova rukom napisana pjesma "Like a Rolling Stone", prodata je na aukciji u Njujorku 2014. godine za dva miliona dolara.

Pjesmu "The Times They Are A-Changin", Dilan je napisao 1963. godine i bila je naslovna numera na njegovom albumu 1964. godine i smatra se jednom od najupečatljivijih protestnih pjesama prošlog vijeka.

Пратите нас на

Коментари0

Остави коментар

Остави коментар

Правила коментарисања садржаја Портала РТЦГВише
Поштујући начело демократичности, као и право грађана да слободно и критички износе мишљење о појавама, процесима, догађајима и личностима, у циљу развијања културе јавног дијалога, на Порталу нијесу дозвољени коментари који вријеђају достојанство личности или садрже пријетње, говор мржње, непровјерене оптужбе, као и расистичке поруке. Нијесу дозвољени ни коментари којима се нарушава национална, вјерска и родна равноправност или подстиче мржња према ЛГБТ популацији. Неће бити објављени ни коментари писани великим словима и обимни "copy/paste" садрзаји књига и публикација.Задржавамо право краћења коментара. Мање

Да бисте коментарисали вијести под вашим именом

Улогујте се

Најновије

Најчитаније