Основна тема
Црно/бијела тема
Инверзна тема

Подешавaња

Умањи / Увећај

Изаберите тему

Основна тема
Црно/бијела тема
Инверзна тема

Muzika

[ Beta ]

25. 07. 2020. 18:46   >>  18:47

PITER GRIN

Preminuo jedan od osnivača Flitvud Meka

Britanski gitarista Piter Grin, jedan od osnivača kultnog benda Flitvud Mek (Fleetwood Mac), preminuo je danas u 74. godini, saopštili su zastupnici njegove porodice.

"Porodica Pitera Grina s velikom tugom obavještava o njegovoj smrti ovog vikenda, u snu", navedeno je u izjavi koju je prenio Gardijan.

Grin, uticajni bluz rok gitarista, osnovao je Flitvud Mek 1967. godine, sa bubnjarom Mikom Flitvudom. Bend je napustio 1970, zbog problema sa zdravljem.

Dijagnostifikovana mu je šizofrenija i sredinu '70-tih je proveo u bonici.

Bio je među osam članova Flitvud Meka koji su 1998. primljeni u Kuću slavnih rokenrola. Ta čast je ukazana i Flitvudu, Lindziju Bakingemu, Stivi Niks, Džonu i Kristini Mekvaj, Deniju Kirvanu i Džeremiju Spenseru.

Ranije ove godine je više muzičara, među kojima Flitvud i Dejvid Gilmor, svirali su u londonskom Paladijumu u čast ranog stvaralačkog perioda Flitvud Meka i samog Pitera Grina.

Пратите нас на

Коментари0

Остави коментар

Остави коментар

Правила коментарисања садржаја Портала РТЦГВише
Поштујући начело демократичности, као и право грађана да слободно и критички износе мишљење о појавама, процесима, догађајима и личностима, у циљу развијања културе јавног дијалога, на Порталу нијесу дозвољени коментари који вријеђају достојанство личности или садрже пријетње, говор мржње, непровјерене оптужбе, као и расистичке поруке. Нијесу дозвољени ни коментари којима се нарушава национална, вјерска и родна равноправност или подстиче мржња према ЛГБТ популацији. Неће бити објављени ни коментари писани великим словима и обимни "copy/paste" садрзаји књига и публикација.Задржавамо право краћења коментара. Мање

Да бисте коментарисали вијести под вашим именом

Улогујте се

Најновије

Најчитаније