Основна тема
Црно/бијела тема
Инверзна тема

Подешавaња

Умањи / Увећај

Изаберите тему

Основна тема
Црно/бијела тема
Инверзна тема

Muzika

31. 08. 2020. 10:00   >>  10:00

VIRTUELNA CEREMONIJA

MTV nagrade Lejdi Gagi i Vikendu

Lejdi Gaga bila je zvijezda ovogodišnje uglavnom virtuelne ceremonije dodjele MTV muzičkih video priznanja sa osvojenih pet nagrada uključujući pjesmu godine, umjetnika godine i saradnju godine za numeru "Rain on Me".

Hit "Rain on Me" napravljen zajedno sa Arijanom Grande, Lejdi Gaga je prvi put izvela uživo.

Muzičar Vikend (The Weekend) osvojio je glavnu nagradu, najbolji video godine za "Blinding Lights".

I Lejdi Gaga i Vikend su poslali važne poruke gledaocima o sadašnjem stanju svijeta poručujući im da "nose maske" i pozivajući na "pravdu za Džejkoba Blejka i Brionu Tejlor".

"Nosite maske to je znak poštovanja", rekla je Lejdi Gaga za vrijeme jednog od njenih nekoliko pojavljivanja na bini dok je prihvatala nagrade.

Njen najimpresivniji nastup bila je interpretacija mješavine pjesama sa posljednjeg albuma "Chromatica". Noseći razne ekstravagantne kostime Lejdi Gaga izvela je djelove numere "911", "Enigma", "Chromatica II", "Stupid Love" i "Rain on Me". Pridružilo joj se više plesača u pozadini, svi sa maskama.

Vikend, prvi izvođač večeri i dobitnik glavne nagrade, odao je priznanje Blejku i Tejlor, dvoje crnih ljudi u koje je pucala policija.

"Zaista mi je teško da slavim sada i uživam u ovom trenutku, tako da ću samo reći pravda za Dejkoba Blejka i pravda za Brionu Tejlor", rekao je on.

Cermonija dodjele MTV Video muzičkih nagrada počela je još jednim dirljivim trenutkom kada je domaćin Keke Palmer rekao gledaocima da je predstava posvećena Čedviku Bouzmenu koji je umro u petak u 44 godini od raka.

"Posvećujemo večerašnju predstavu čovjeku čiji duh je dodirnuo toliko ljudi. On je pravi heroj ne samo na platnu. Njegov uticaj živi zauvijek", rekao je Palmer.

Veći dio predstave bio je, ipak, posvećen zabavnim izvođenjima, nekim unapred snimljenim, uključujući i na raznim lokacijama u Njujorku, mada lokacije nijesu uvijek bile jasne.

Ceremonija dodjele MTV Video muzičkih nagrada trebalo je prvobitno da bude održana u Barkli centru u Njujorškom kvartu Bruklin, ali planovi su promijenjeni zbog pandemije.

Kolumbijski pjevač i dobitnik nagrade za najbolju latino pesmu Maluma pjevao je iz Bruklina dok je Vikend izveo svoje numere sa Menhetna.

Pop grupa BTS koja je dobila četiri nagrade uključujući najbolji pop i najbolju grupu nastupila je iz Južne Koreje, unapred snimljeni

Пратите нас на

Коментари0

Остави коментар

Остави коментар

Правила коментарисања садржаја Портала РТЦГВише
Поштујући начело демократичности, као и право грађана да слободно и критички износе мишљење о појавама, процесима, догађајима и личностима, у циљу развијања културе јавног дијалога, на Порталу нијесу дозвољени коментари који вријеђају достојанство личности или садрже пријетње, говор мржње, непровјерене оптужбе, као и расистичке поруке. Нијесу дозвољени ни коментари којима се нарушава национална, вјерска и родна равноправност или подстиче мржња према ЛГБТ популацији. Неће бити објављени ни коментари писани великим словима и обимни "copy/paste" садрзаји књига и публикација.Задржавамо право краћења коментара. Мање

Да бисте коментарисали вијести под вашим именом

Улогујте се

Најновије

Најчитаније