Основна тема
Црно/бијела тема
Инверзна тема

Подешавaња

Умањи / Увећај

Изаберите тему

Основна тема
Црно/бијела тема
Инверзна тема

Muzika

[ Tanjug ]

27. 10. 2020. 11:09   >>  11:16 1

PRIPREME U TOKU

Za Eurosong 2021. prijavila se 41 zemlja

Evropska radiodifuzna unija (EBU) saopštila je danas da je učešće na "Pjesmi Evrovizije", koja bi sljedeće godine trebalo da bude održana u holandskom gradu Roterdamu, potvrdila 41 zemlja.

Učešće na takmičenju sljedeće godine potvrdile su iste zemlje koje je trebalo da nastupaju na ovogodišnjoj "Evroviziji" koja je otkazana zbog pandemije korona virusa.

Zbog otkazivanja takmičenja, Evropska radiodifuzna unija je donijela odluku da se organizacija "Eurosonga“ sljedeće godine ponovo prepusti holandskim emiterima, a festival bi trebalo da se održi od 18. do 22. maja 2021. godine.

"Zahvalni smo zbog posvećenosti 41. emitera za pomoć u ponovnom organizovanju i povratku Eurosonga", rekao je Martin Esterdal, izvršni supervizor takmičenja.

Dodao je da EBU zajedno sa holandskim emiterima NPO, NOS i AVROTROS radi na četiri scenarija za održavanje manifestacije i da su u stalnom kontaktu sa svim učesnicima.

Izvršni producent takmičenja Sice Baker naveo je da su organizatori pred sebe postavili visoku ljestvicu za predstojeće takmičenje i da je u toku izrada protokola u cilju zaštite zdravlja zaposlenih, takmičara, novinara i posjetilaca.

Na takmičenju će učestvovati Srbija, Albanija, Australija, Austrija, Azerbejdžan, Belgija, Bjelorusija, Bugarska, Češka, Danska, Estonija, Finska, Francuska, Grčka, Gruzija, Hrvatska, Irska, Island, Italija, Izrael, Jermenija, Kipar, Letonija, Litvanija, Malta, Moldavija, Njemačka, Norveška, Poljska, Portugalija, Rumunija, Rusija, San Marino, Sjeverna Makedonija, Slovenija, Španija, Švajcarska, Švedska, Ujedinjeno Kraljevstvo, Ukrajina i domaćin Holandija.

Polufinale 18. i 20. maja, finale 22. maja

Organizatori "Eurosonga" su najavili da će polufinale takmičenja u Roterdamu biti održano 18. i 20. maja naredne godine, a finale 22. maja, uprkos nedoumicama oko formata događaja zbog pandemije Kovid-19, prenosi agencija Rojters.

EBU je saopštila da trenutno radi na izradi četiri moguća scenarija za takmičenje, od relativno uobičajene verzije do one razvijene pod pretpostavkom da će u Holandiji u tom trenutku na snazi biti mjere karantina.

U slučaju da u Holandiji u vrijeme održavanja takmičenja budu na snazi mjere karantina, događaj će biti održan bez publike.

Organizatori vjeruju da će u "Ahoy" areni u Roterdamu biti moguće održavanje nastupa uživo, uz smanjen broj posjetilaca i poštovanje mjera distanciranja.

"Evrovizija" će biti održana pod sloganom "Open up", koji je planiran za ovogodišnje takmičenje.

Пратите нас на

Коментари1

Остави коментар

Остави коментар

Правила коментарисања садржаја Портала РТЦГВише
Поштујући начело демократичности, као и право грађана да слободно и критички износе мишљење о појавама, процесима, догађајима и личностима, у циљу развијања културе јавног дијалога, на Порталу нијесу дозвољени коментари који вријеђају достојанство личности или садрже пријетње, говор мржње, непровјерене оптужбе, као и расистичке поруке. Нијесу дозвољени ни коментари којима се нарушава национална, вјерска и родна равноправност или подстиче мржња према ЛГБТ популацији. Неће бити објављени ни коментари писани великим словима и обимни "copy/paste" садрзаји књига и публикација.Задржавамо право краћења коментара. Мање

Да бисте коментарисали вијести под вашим именом

Улогујте се

Најновије

Најчитаније