Основна тема
Црно/бијела тема
Инверзна тема

Подешавaња

Умањи / Увећај

Изаберите тему

Основна тема
Црно/бијела тема
Инверзна тема

Muzika

[ rts.rs ]

07. 03. 2021. 14:37   >>  14:37

OD KORONE

Preminuo Sanja Ilić

Muzičar Aleksandar Sanja Ilić preminuo je od posljedica kovida 19, saznaje RTS.

Ilić je rođen u Beogradu 27. marta 1951. godine, a osim toga što je bio uspešan kompozitor, po obrazovanju je bio arhitekta.

Kao mladić je nastupao u grupi „Vragolani”, a zatim u grupi „San”.

Njegova pjesma Halo, halo u izvođenju grupe „Aske” predstavljala je Jugoslaviju na takmičenju za pjesmu Evrovizije 1982. godine.

Dvije godine kasnije, Dado Topić i Slađana Milošević sa velikim uspjehom snimaju njegovu kompoziciju Princeza koja je postala i ostala hit.

Grupu „Balkanika” osnovao je 1998. godine, sa kojom organizuje i prvi koncert u junu 2000. godine.

 

Izdao je više muzičkih albuma: Delta project (Sanja i Sloba, 1987), Plava ptica (Sanja Ilić, 1994), Balkan 2000 (Sanja Ilić i Balkanika, 1999), Balkan koncept (Sanja Ilić i Balkanika, 2004), Oda radosti (Pravac Evropa) (Sanja Ilić, 2006), Ceeepaj (Sanja Ilić i Balkanika, 2009).

Пратите нас на

Коментари0

Остави коментар

Остави коментар

Правила коментарисања садржаја Портала РТЦГВише
Поштујући начело демократичности, као и право грађана да слободно и критички износе мишљење о појавама, процесима, догађајима и личностима, у циљу развијања културе јавног дијалога, на Порталу нијесу дозвољени коментари који вријеђају достојанство личности или садрже пријетње, говор мржње, непровјерене оптужбе, као и расистичке поруке. Нијесу дозвољени ни коментари којима се нарушава национална, вјерска и родна равноправност или подстиче мржња према ЛГБТ популацији. Неће бити објављени ни коментари писани великим словима и обимни "copy/paste" садрзаји књига и публикација.Задржавамо право краћења коментара. Мање

Да бисте коментарисали вијести под вашим именом

Улогујте се

Најновије

Најчитаније