Основна тема
Црно/бијела тема
Инверзна тема

Подешавaња

Умањи / Увећај

Изаберите тему

Основна тема
Црно/бијела тема
Инверзна тема

Muzika

[ Izvor: Nova.rs ]

24. 05. 2021. 10:10 >> 12:37

AKTUELNO PITANJE

Kakvu nagradu tačno dobija pobjednik Evrovizije?

Koliko para dobija pobjednik Evrovizije? - pitanje je koje je juče ponovo postalo aktuelno. Odgovor je - ništa.

Milioni fanova u subotu su gledali finale Evrovizije, u kojem je Italija nakon 31 godine odnijela pobjedu. Bend Maneskin, na čelu s pjevačem Damianom Davidom, preko noći je postao svjetska atrakcija, a fotke na kojima poziraju sa staklenim trofejem i piju šampanjac preplavile su medije.

Paralelno sa diskusijom da li je pjevač šmrkao kokain u prenosu uživo i Damianovim ljubavnim statusom, neki su postavili pitanje s koliko će para popularni Italijani napustiti ovaj šou. Ima smisla, znamo koliko se svake godine uloži u taj spektakl, pa kolika je onda nagrada?

Na Evroviziji ne postoji novčana nagrada.

Kako stoji na zvaničnim stranicama Evrovizije, pobjednik kući nosi stakleni trofej, a manje replike dobijaju autori pjesme. Trofej je specijalno dizajniran za ovu manifestaciju u obliku mikrofona iz pedesetih.

Osim toga, država iz koje pobjednik dolazi dobija čast da organizuje sljedeći Evrosong. I to je to.

Britanski Metro piše da je ideja Evrovizije da pobjednik zaradi novac slavom koju je stekao na tom takmičenju. Primjer dobro unovčene eurovizijske pobjede su Abbe i Selin Dion koji su se vinuli u zvijezde.

Пратите нас на

Коментари0

Остави коментар

Остави коментар

Правила коментарисања садржаја Портала РТЦГВише
Поштујући начело демократичности, као и право грађана да слободно и критички износе мишљење о појавама, процесима, догађајима и личностима, у циљу развијања културе јавног дијалога, на Порталу нијесу дозвољени коментари који вријеђају достојанство личности или садрже пријетње, говор мржње, непровјерене оптужбе, као и расистичке поруке. Нијесу дозвољени ни коментари којима се нарушава национална, вјерска и родна равноправност или подстиче мржња према ЛГБТ популацији. Неће бити објављени ни коментари писани великим словима и обимни "copy/paste" садрзаји књига и публикација.Задржавамо право краћења коментара. Мање

Да бисте коментарисали вијести под вашим именом

Улогујте се

Најновије

Најчитаније