Основна тема
Црно/бијела тема
Инверзна тема

Подешавaња

Умањи / Увећај

Изаберите тему

Основна тема
Црно/бијела тема
Инверзна тема

Muzika

17. 04. 2014. 13:23 >> 13:30

DEMOFEST

Konkurisalo 7 crnogorskih bendova

Konkurs za sedmi Jelen Demofest zvanično je završen, a u trku za najprestižnije festivalske nagrade uključilo se sedam bendova iz Crne Gore.

Osim crnogorskih, na trodnevnom festivalu u Banja Luci učestvovaće i 450 bendova iz Bosne i Hercegovine, Srbije, Hrvatske, Makedonije i Slovenije, a ove godine je stigla čak i jedna prijava iz Mađarske, saopštili su organizatori.

Najviše prijava stiglo je iz Srbije (197), Hrvatske (119) i BiH (116). Iz Slovenije je stiglo 14 prijava, a iz Makedonije četiri.  Rezultati konkursa i imena članova žirija će biti objavljeni 15.06. na zvaničnoj stranici festivala www.demofest.org.

"Izuzetno samo zadovoljni činjenicom da broj prijava iz godine u godinu raste, jer je to dokaz da interesovanje za festival ne prestaje. Nedavno smo uz jedno prijavu dobili mail u kojem su članovi benda istakli da je svakom demo bendu u regionu najvažnija stvar "upasti" na Demofest. Zato mi postojimo", istakla je direktorka festivala, Brana Janković.

kako su kazali organizatori, šestočlani žiri će do 15.juna preslušavati 914 pristiglih numera i ocjenjivati ih, a nakon toga će se, na osnovu pristiglih glasova, odrediti kojih 30 bendova će nastupiti na Jelen Demofestu od 17. do 19. jula na još uvijek nepoznatoj lokaciji u Banjaluci.

Dok se čeka odluka žirija koji će  30 najboljih predstaviti publici, pokrenuto je glasanje na oficijelnoj stranici festivala (www.jelendemofest.org) u okviru kojeg publika ima priliku da glasa za dosadašnje pobjednike festivala iz proteklih 6 godina. Prvih sa najviše glasova publike dobiće priliku da u junu sviraju u Banjaluci.

Пратите нас на

Коментари0

Остави коментар

Остави коментар

Правила коментарисања садржаја Портала РТЦГВише
Поштујући начело демократичности, као и право грађана да слободно и критички износе мишљење о појавама, процесима, догађајима и личностима, у циљу развијања културе јавног дијалога, на Порталу нијесу дозвољени коментари који вријеђају достојанство личности или садрже пријетње, говор мржње, непровјерене оптужбе, као и расистичке поруке. Нијесу дозвољени ни коментари којима се нарушава национална, вјерска и родна равноправност или подстиче мржња према ЛГБТ популацији. Неће бити објављени ни коментари писани великим словима и обимни "copy/paste" садрзаји књига и публикација.Задржавамо право краћења коментара. Мање

Да бисте коментарисали вијести под вашим именом

Улогујте се

Најновије

Најчитаније