Основна тема
Црно/бијела тема
Инверзна тема

Подешавaња

Умањи / Увећај

Изаберите тему

Основна тема
Црно/бијела тема
Инверзна тема

Muzika

22. 04. 2014. 14:28 >> 14:33

GINISOV REKORD

Džek Vajt izdao album najbrže na svijetu

Američki gitarista Džek Vajt ušao je u Ginisovu knjigu rekorda jer album snimio i izdao najbrže na svijetu, za 3 sata, 55 minuta i 21 sekundu, piše časopis Rolling Stone.

 

Povodom obilježavanja „Record Store Day-a“, Vajte je u diskografskoj kući Third Man Records odsvirao i snimio dvije pjesme, koje su nakon manje od četiri sada bile otisnute na gramofonskim pločama i spremne za prodaju.

U pratnji Fetsa Kaplina i Duru Džonsa, bivši frontmen Vajtstrajpsa, snimio je "Lazaretto", naslovnu pjesmu sa svojeg nadolazećeg solo albuma, a za B-stranu singla obradio pjesmu Elvisa Prislija „Power of Love“ iz 1969. godine.

Na omotu ploče objavljene su i fotografije zabilježene tokom snimanja ploče. Vajt je tako oborio Ginisov rekord koji je do sada držao šviajcarski polka trio Vollgas Kompanie sa svojim lajv albumom iz 2008., godine, kojeg su objavili dan nakon snimanja.
Vajt je namjeru o rušenju svjetskog rekorda najajvio ranije ovaj mjesec, kada je naveo da će „Lazaretto“ biti najbrže izdata ploča u istoriji.

Пратите нас на

Коментари0

Остави коментар

Остави коментар

Правила коментарисања садржаја Портала РТЦГВише
Поштујући начело демократичности, као и право грађана да слободно и критички износе мишљење о појавама, процесима, догађајима и личностима, у циљу развијања културе јавног дијалога, на Порталу нијесу дозвољени коментари који вријеђају достојанство личности или садрже пријетње, говор мржње, непровјерене оптужбе, као и расистичке поруке. Нијесу дозвољени ни коментари којима се нарушава национална, вјерска и родна равноправност или подстиче мржња према ЛГБТ популацији. Неће бити објављени ни коментари писани великим словима и обимни "copy/paste" садрзаји књига и публикација.Задржавамо право краћења коментара. Мање

Да бисте коментарисали вијести под вашим именом

Улогујте се

Најновије

Најчитаније