Основна тема
Црно/бијела тема
Инверзна тема

Подешавaња

Умањи / Увећај

Изаберите тему

Основна тема
Црно/бијела тема
Инверзна тема

Muzika

21. 08. 2014. 17:31 >> 17:43

PRESUDA U NJUJORKU

Šakirin hit "Loca" plagijat

"Loca", hit kolumbijske pevačice Šakire objavljen 2010., plagijat je pesme koju je napravio dominikanski muzičar 1998., ocijenio je njujorški sudija po završetku sudskog postupka o kršenju autorskih prava.

To je druga Šakirima pjesma koja je nakon "Waka Waka", proglašena za plagijat!

U presudi od 40 stranica, savezni sudija Alvin Helerstajn ocijenio je da je "Loca" plagijat pjesme dominikanskog kantautora Ramona Ariasa Vaskeza, poznatog kao Arias.

Na suđenju koje se odvijalo 11 dana u Njujorku, Arias je svjedočio da je svoju pesmu "Loca con su Tiguere" napisao između 1996. i 1998. pa je čak otpjevao na sudskom saslušanju.

Ovaj slučaj sad je proslijeđen na dalje ročište gdje će se odrediti koliki iznos slavna pjevačica mora da plati.

Šakira je već optužena da je i svoj veliki hit, zaštitnu pjesmu prvenstva 2010., "Waka Waka - This is Africa" preuzela od karipskih i afričkih bendova iz 1980-ih.

Originalno je Waka Waka afrička pjesma...

Izveli su je i karipski bendovi

Šakirina izvedba:

 

Пратите нас на

Коментари0

Остави коментар

Остави коментар

Правила коментарисања садржаја Портала РТЦГВише
Поштујући начело демократичности, као и право грађана да слободно и критички износе мишљење о појавама, процесима, догађајима и личностима, у циљу развијања културе јавног дијалога, на Порталу нијесу дозвољени коментари који вријеђају достојанство личности или садрже пријетње, говор мржње, непровјерене оптужбе, као и расистичке поруке. Нијесу дозвољени ни коментари којима се нарушава национална, вјерска и родна равноправност или подстиче мржња према ЛГБТ популацији. Неће бити објављени ни коментари писани великим словима и обимни "copy/paste" садрзаји књига и публикација.Задржавамо право краћења коментара. Мање

Да бисте коментарисали вијести под вашим именом

Улогујте се

Најновије

Најчитаније