Основна тема
Црно/бијела тема
Инверзна тема

Подешавaња

Умањи / Увећај

Изаберите тему

Основна тема
Црно/бијела тема
Инверзна тема

Muzika

01. 09. 2014. 22:38 >> 22:37

NOVI REKORD

Elvis, Bitlsi pa Kejt Buš

Britanska muzičarka Kejt Buš postala je prva žena umjetnica sa čak osam albuma na top listi istovremeno, od kojih dva u top 10.

Taj rekord postigla je samo nekoliko dana nakon trijumfalnog provratka na scenu, na koncertu u Londonu koji je održala prošle sedmice prvi put poslije 35-godišnje pauze. 

Jedini umjetnici koji imaju bolji rekord od britanske pjevačice su Elvis Prisli koji je nakon smrti 1977. imao 12 albuma u top 40 i Bitlsi koji su 2009. bili prisutni na listi sa 11 albuma. 

Buš je 1978. postala prva žena u istoriji muzike koja je dospjela na prvo mjesto Zvanične liste singlova sa pjesmom koju je sama napisala - "Wuthering Heights", koja se na vrhu liste zadržala čitave četiri nedjelje. 

Popularna umjetnica će u naredna tri meseca održati još 22 koncerta u dvorani Hamersmit Apolo u Londonu.

Пратите нас на

Коментари0

Остави коментар

Остави коментар

Правила коментарисања садржаја Портала РТЦГВише
Поштујући начело демократичности, као и право грађана да слободно и критички износе мишљење о појавама, процесима, догађајима и личностима, у циљу развијања културе јавног дијалога, на Порталу нијесу дозвољени коментари који вријеђају достојанство личности или садрже пријетње, говор мржње, непровјерене оптужбе, као и расистичке поруке. Нијесу дозвољени ни коментари којима се нарушава национална, вјерска и родна равноправност или подстиче мржња према ЛГБТ популацији. Неће бити објављени ни коментари писани великим словима и обимни "copy/paste" садрзаји књига и публикација.Задржавамо право краћења коментара. Мање

Да бисте коментарисали вијести под вашим именом

Улогујте се

Најновије

Најчитаније