Основна тема
Црно/бијела тема
Инверзна тема

Подешавaња

Умањи / Увећај

Изаберите тему

Основна тема
Црно/бијела тема
Инверзна тема

Muzika

16. 09. 2014. 20:05 >> 20:04

RASTKO MILOŠEV RAS

Preminuo gitarista Parnog valjka

Rastko Milošev Ras, koji je sa nepunih 18 godina 1979. postao gitarista sastava Parni valjak, sa kojim je snimio njihove najpoznatije albume, preminuo je u 53. godini, objavio je Jutarnji list.

Njegov prepoznatljiv zvuk gitare publika će pamtiti po albumima "Vruće igre", "Vrijeme je na našoj strani", "Koncert", "Glavnom ulicom", "Uhvati ritam" i "Pokreni se".

"Ne mogu vjerovati da ga više nema. Bio je stvarno veliki talent i dobar, tih čovjek. Kada pomislim na njega, sjetim se onog dječka koji je stajao ispred "Zvečke" i govorio mi da zna svirati", izjavio je za "Jutarnji list" Husein Hasanefendić Hus, koji je Rasa doveo u Parni valjak.

Poslije pet uzbudljivih godina sa ovim sastavom, Milošev odlazi iz Parnog valjka i počinje da radi kao studijski muzičar, te tokom 80-tih sarađuje sa Oliverom Mandićem, Dinom Dvornikom, Terezom Kesovijom, Kaliopi, Dinom Merlinom, Plavim orkestrom, Haustorom, i mnogim drugim.

U to vrijeme je osnovao i grupu "Ras 2va 3ri", sa kojom je 1990. objavio album "Granice", a posljednje studijsko izdanje, album "Sanctuary" objavio je 2011.

Пратите нас на

Коментари0

Остави коментар

Остави коментар

Правила коментарисања садржаја Портала РТЦГВише
Поштујући начело демократичности, као и право грађана да слободно и критички износе мишљење о појавама, процесима, догађајима и личностима, у циљу развијања културе јавног дијалога, на Порталу нијесу дозвољени коментари који вријеђају достојанство личности или садрже пријетње, говор мржње, непровјерене оптужбе, као и расистичке поруке. Нијесу дозвољени ни коментари којима се нарушава национална, вјерска и родна равноправност или подстиче мржња према ЛГБТ популацији. Неће бити објављени ни коментари писани великим словима и обимни "copy/paste" садрзаји књига и публикација.Задржавамо право краћења коментара. Мање

Да бисте коментарисали вијести под вашим именом

Улогујте се

Најновије

Најчитаније