Основна тема
Црно/бијела тема
Инверзна тема

Подешавaња

Умањи / Увећај

Изаберите тему

Основна тема
Црно/бијела тема
Инверзна тема

Muzika

20. 09. 2014. 15:40 >> 15:39

SLUŠAJTE ALBUM

Benet i Lejdi Gaga: Džez za poštovanje

Toni Benet i Lejdi Gaga imaju domaći zadatak za mlade generacije: da slušaju njihov novi džez album.

 

Dvoje Gremijem nagrađivanih pjevača se nadaju da će album "Cheek to Cheek" približiti džez mlađoj publici.

"Poenta ovog albuma nije da Toni i ja radimo zajedno, već da približimo džez potpuno novoj publici", izjavila je Lejdi Gaga, dodajući da su ona i Benet željeli da daju džezu ono što mu pripada - najveće poštovanje i počast.

Na albumu "Cheek to Cheek", koji izlazi idućeg utorka, nalaze se numere velikana džeza, od Djuka Eligtona (Sophisticated Lady) preko Bilija Strejhorna (Lush Life) do Kola Portera (Anything Goes).

Lejdi Gaga i Toni Benet su na njemu radili dvije godine. Pop diva, koja je poput svog starijeg kolege odrasla u Njujorku, kazala je da pjeva džez od svoje 13. godine.

 

"Džez je bliži mojoj prirodi. Ja sam buntovnica i za mene je ovo prava pobuna da na trenutak okrenem leđa popu i pjevam čisti džez", objasnila je Gaga.

"U stvari, džez je originalna američka pop muzika i pokušavam da što bolje objasnim svojim fanovima da su ove pjesme istinski vanvremenske", navela je ona.

Gaga (28) i Benet (88) su prvi put zajedno radili 2011, na pjesmi "The Lady Is a Tramp" sa Benetovog albuma "Duets II" koji se prodao u više od milion primjeraka i osvojio dvije Gremi nagrade. 

Пратите нас на

Коментари0

Остави коментар

Остави коментар

Правила коментарисања садржаја Портала РТЦГВише
Поштујући начело демократичности, као и право грађана да слободно и критички износе мишљење о појавама, процесима, догађајима и личностима, у циљу развијања културе јавног дијалога, на Порталу нијесу дозвољени коментари који вријеђају достојанство личности или садрже пријетње, говор мржње, непровјерене оптужбе, као и расистичке поруке. Нијесу дозвољени ни коментари којима се нарушава национална, вјерска и родна равноправност или подстиче мржња према ЛГБТ популацији. Неће бити објављени ни коментари писани великим словима и обимни "copy/paste" садрзаји књига и публикација.Задржавамо право краћења коментара. Мање

Да бисте коментарисали вијести под вашим именом

Улогујте се

Најновије

Најчитаније