Основна тема
Црно/бијела тема
Инверзна тема

Подешавaња

Умањи / Увећај

Изаберите тему

Основна тема
Црно/бијела тема
Инверзна тема

Muzika

23. 03. 2013. 10:14 >> 12:28

"PLEASE PLEASE ME"

VIDEO: Pola vijeka prvog albuma Bitlsa

Prvi album legendarnih Bitlsa, "Please please me" objavljen 22. marta 1963. godine, a snimljen u jednom danu, za 12 sati.

Bend je svih 14 pjesama uspio da snimi za pola dana, a posljednja pjesma na albumu, čuvena "Twist and Shout", snimljena je iz prvog pokušaja.

Album je bio na prvom mjestu top lista u Ujedinjenom Kraljevstvu 30 sedmica, da bi ga sa tog mjesta skinuo naredni album "Bitlsa", "With the Beatles".

Sa izlaskom prvog albuma počela je i "Bitlsmanija", tokom koje su 11 od 12 narednih albuma bili na prvom mjestu top lista u Britaniji.

Za samo godinu, "Bitlsmanija" se proširila na svijet izazivajući scene poput čuvenog dolaska benda u Sjedinjene Američke Države, u februaru 1964. godine, kada su ih dočekale hiljade fanova.

Bend se raspao 1970., ali je "Bitlsmanija" opstala do danas.

Očekuje se da će na aukciji, u Njujorku, gitara koju su koristili Džon Lenon i Džeordž Harison dostići cijenu između 200 i 300 hiljada dolara.


Пратите нас на

Коментари0

Остави коментар

Остави коментар

Правила коментарисања садржаја Портала РТЦГВише
Поштујући начело демократичности, као и право грађана да слободно и критички износе мишљење о појавама, процесима, догађајима и личностима, у циљу развијања културе јавног дијалога, на Порталу нијесу дозвољени коментари који вријеђају достојанство личности или садрже пријетње, говор мржње, непровјерене оптужбе, као и расистичке поруке. Нијесу дозвољени ни коментари којима се нарушава национална, вјерска и родна равноправност или подстиче мржња према ЛГБТ популацији. Неће бити објављени ни коментари писани великим словима и обимни "copy/paste" садрзаји књига и публикација.Задржавамо право краћења коментара. Мање

Да бисте коментарисали вијести под вашим именом

Улогујте се

Најновије

Најчитаније