Основна тема
Црно/бијела тема
Инверзна тема

Подешавaња

Умањи / Увећај

Изаберите тему

Основна тема
Црно/бијела тема
Инверзна тема

Muzika

29. 10. 2014. 19:29 >> 19:27
1

EX YU FESTIVAL

Učesnici najavljuju svirku za pamćenje

Još dva dana ostala su do početka trodnevnog "EX YU festivala", na kojem će od petka do nedjelje na Dvorskom trgu na Cetinju nastupiti tri rok sastava – "YU grupa", "Generacija 5" i "Divlje jagode".

Na glavnom cetinjskom trgu, prvi koncert, u petak, održaće "YU grupa". Dan kasnije, na programu je nastup "Generacije 5", dok će prvi "EX YU festival" biti okončan u nedjelju, koncertom "Divljih jagoda".

Uoči svojih nastupa u crnogorskoj Prijestonici, članovi sva tri benda najavljuju kako jedva čekaju nastupe na Dvorskom trgu, koji će, bez sumnje, biti ispunjen tokom koncertnih večeri.

"YU grupa": Hitove ćemo pjevati zajedno sa publikom

Festival će otvoriti "YU grupa". Bend koji je utemeljen prije čak 44 godine, jedan je od najdugovječnijih u bivšoj Jugoslaviji, a pred publikom na Cetinju izvešće brojne hitove sa dosadašnjih deset albuma.

"S obzirom da je od našeg posljednjeg nastupa na Cetinju prošlo zaista mnogo godina, očekujemo dobar prijem kod publike i vjerujemo da ćemo u petak na trgu neke od naših pjesama otpjevati zajedno. Naravno, na predstojećem koncertu izvodićemo kompozicije koje čine presjek našeg višegodišnjeg muzičkog rada", kaže pred nastup na Cetinju Žika Jelić.

"Generacija 5": Posebno motivisani pred nastup na Cetinju

Subota veče na Cetinju proteći će u znaku koncerta "Generacije 5". Formiran 1977. godine, beogradski je sastav do danas objavio četiri studijska albuma, no predstojeći nastup biće im prvi na Cetinju. Iz tog razloga, kako navode članovi grupe, koncert na "EX YU festivalu" dočekuju posebno motivisani.

"Svirali smo u skoro svim većim crnogorskim gradovima, posljednji put prije dvije godine u Nikšiću, ali mislim da nijesmo bili u prilici da nastupimo na Cetinju. Zbog toga, predstojeći koncert, kao prvi u vašem gradu, posebno nam je važan. Publika koja dođe na koncert čuće postavu 'Generacije 5' sa originalnim članovima, ali i pjevačkom legendom Najdom, koji je svojevremeno pjevao i u jednoj od postava 'Smaka'. Nadamo se rok spektaklu na Cetinju, gdje ćemo, uz stare hitove, izvesti i pjesme koje pripremamo za novi album. Kako je ovo naš prvi susret sa cetinjskom publikom, daćemo sve kako bi koncert ostao u sjećanju onima koji ga posjete. Pozivamo sve poklonike roka da doprinesu zajedničkoj energiji koju ćemo emitovati u subotu veče", kazao je klavijaturista "Generacije 5" Dragan Ilić.

"Divlje jagode": Pripremamo nezaboravan nastup

Prvi "EX YU festival" zatvoriće "Divlje jagode". Petočlani bend osnovan u Bihaću, već 34 godine aktivan je na regionalnoj muzičkoj sceni, a na Cetinje dolazi kako bi poklonike tvrđeg zvuka podsjetio starih hitova, ali i ostvarenja novijeg datuma.

"Svi se jako radujemo nastupu na Cetinju. Posljednji put u Crnoj Gori smo nastupili prije nekoliko godina, u Bijelom Polju, a uvijek je zadovoljstvo svirati pred vašom publikom. Svi koji dođu na naš koncert u nedjelju, čuće naše najveće hitove, ali i pjesme sa novog albuma 'Biodinamička ljubav'. Sigurni smo da ćemo ispuniti očekivanja ljudi", naglasio je Sead Lipovača.

Tokom sve tri večeri, "EX YU festival" na Dvorskom trgu počeće u 19 sati. U slučaju vremenskih nepogoda, nastupi će biti održani u dvorani Sportskog centra.

Manifestaciju će organizovati Prijestonica, Turistička organizacija Cetinje i Ministarstvo održivog razvoja i turizma, u partnerstvu sa kompanijom "Montenegro Airlines".

Пратите нас на

Коментари1

Остави коментар

Остави коментар

Правила коментарисања садржаја Портала РТЦГВише
Поштујући начело демократичности, као и право грађана да слободно и критички износе мишљење о појавама, процесима, догађајима и личностима, у циљу развијања културе јавног дијалога, на Порталу нијесу дозвољени коментари који вријеђају достојанство личности или садрже пријетње, говор мржње, непровјерене оптужбе, као и расистичке поруке. Нијесу дозвољени ни коментари којима се нарушава национална, вјерска и родна равноправност или подстиче мржња према ЛГБТ популацији. Неће бити објављени ни коментари писани великим словима и обимни "copy/paste" садрзаји књига и публикација.Задржавамо право краћења коментара. Мање

Да бисте коментарисали вијести под вашим именом

Улогујте се

Најновије

Најчитаније