Основна тема
Црно/бијела тема
Инверзна тема

Подешавaња

Умањи / Увећај

Изаберите тему

Основна тема
Црно/бијела тема
Инверзна тема

Muzika

29. 03. 2013. 23:38 >> 23:44

GRIJEH IZ MLADOSTI

VIDEO: Kina zabranila nastup grupe „Kraftwerk“

Vlasti u Kini zabranili su sastavu „Kraftwerk“ nastup na jednom muzičkom festivalu u Pekingu, zbog pristanka da nastupe na koncertu podrške Tibetu prije skoro 15 godina, na kome zapravo nikada nisu svirali.

„Modern Sky records“, kineska kompanija koja organizuje festival zabranila je pionirima elektronske muzike iz Diseldorfa da na njemu nastupe, „zbog grijeha iz mladosti“ i koncerta za slobodni Tibet na kojem su pristali da sviraju ali nijesu odsvirali nijedan ton.

Ova kompanija je od ministarstva kulture ranije tražila dozvolu za nastup benda „Kraftwerk“ na festivalu koji bi trebalo da se održi u Pekingu u aprilu, ali je anonimni izvor iz kompanije saopštio da im neće biti dozvoljeno da sviraju, zbog učešća na koncertu za slobodni Tibet u prošlom vijeku.

„Već smo sve spremili za taj nastup, šteta što neće moći da dođu i sviraju“, dodao je taj izvor.

„Kraftwerk“ su bili na spisku učesnika koncerta za Tibet koji je održan u Vašingtonu 1998., međutim bend se povukao sa festivala nakon što je za vrijeme nastupa Herbija Henkoka prvog dana počelo jako nevrijeme, festival je prekinut, a „Kraftwerk“ nijesu ni nastupili.

Пратите нас на

Коментари0

Остави коментар

Остави коментар

Правила коментарисања садржаја Портала РТЦГВише
Поштујући начело демократичности, као и право грађана да слободно и критички износе мишљење о појавама, процесима, догађајима и личностима, у циљу развијања културе јавног дијалога, на Порталу нијесу дозвољени коментари који вријеђају достојанство личности или садрже пријетње, говор мржње, непровјерене оптужбе, као и расистичке поруке. Нијесу дозвољени ни коментари којима се нарушава национална, вјерска и родна равноправност или подстиче мржња према ЛГБТ популацији. Неће бити објављени ни коментари писани великим словима и обимни "copy/paste" садрзаји књига и публикација.Задржавамо право краћења коментара. Мање

Да бисте коментарисали вијести под вашим именом

Улогујте се

Најновије

Најчитаније