Основна тема
Црно/бијела тема
Инверзна тема

Подешавaња

Умањи / Увећај

Изаберите тему

Основна тема
Црно/бијела тема
Инверзна тема

Muzika

22. 12. 2014. 20:00 >> 20:51
1

NAKON DUŽE BOLESTI

Preminuo legendarni Džo Koker

Legendarni muzičar Džo Koker, preminuo je danas u 70. godini života u svom domu u Koloradu, nakon duže borbe sa rakom pluća.

Tu vijest potvrdio je za BBC njegov predstavnik za medije Beri Maršal, ali ipak nije precizirao koja bolest je uzrok Kokerove smrti.

Maršal je naveo kako je Koker bio jednostavno jedinstven prijatelj i dodao da će biti nemoguće popuniti prazninu koju je njegov odlazak ostavio u našim srcima.

Džon Robert Koker rođen je 20. maja 1944. u Šefildu u Engleskoj. Već 1961. je vodio "dvostruki život" - danju je radio na benzinskoj pumpi, a noću je pjevao po klubovima, dok je njegov međunarodni uspjeh kao bluz-rok pevjač počeo 1964.

Tokom četiri decenije koliko je trajala njegova karijera, snimio je 40 albuma i imao niz turneja širom svijeta, a učestvovao je i na čuvenom festivalu Vudstok 1969. 

Vrh top lista na prečac je osvojio obradom pjesme "With A Little Help from My Friends" koju u originalu izvodi bend "The Beatles".

Njegov duet sa Dženifer Vorns "Up Where We Belong", snimljen za potrebe filma "Oficir i džentlmen" nagrađen je i Gremijem i Oskarom, a dospio je i na prvo mjesto lista najslušanijih pjesama. 

Legendarni pjevač, prepoznatljiv po hrapavom glasu, odlikovan je 2007. od strane britanske kraljica Elizabeta II ordenom Britanske imperije za doprinos u oblasti muzike, a iste godine primljen je i u Hol slavnih u Šefildu.

Najpoznatiji je hitovima "You are So Beautiful", "With a Little Help from my Friends", i "Unchain My Heart".  Posljednjih godina živio je u Sjedinjenim Američkim Državama, gdje je i preminuo.

Пратите нас на

Коментари1

Остави коментар

Остави коментар

Правила коментарисања садржаја Портала РТЦГВише
Поштујући начело демократичности, као и право грађана да слободно и критички износе мишљење о појавама, процесима, догађајима и личностима, у циљу развијања културе јавног дијалога, на Порталу нијесу дозвољени коментари који вријеђају достојанство личности или садрже пријетње, говор мржње, непровјерене оптужбе, као и расистичке поруке. Нијесу дозвољени ни коментари којима се нарушава национална, вјерска и родна равноправност или подстиче мржња према ЛГБТ популацији. Неће бити објављени ни коментари писани великим словима и обимни "copy/paste" садрзаји књига и публикација.Задржавамо право краћења коментара. Мање

Да бисте коментарисали вијести под вашим именом

Улогујте се

Најновије

Најчитаније