Основна тема
Црно/бијела тема
Инверзна тема

Подешавaња

Умањи / Увећај

Изаберите тему

Основна тема
Црно/бијела тема
Инверзна тема

Muzika

03. 04. 2013. 23:36   >>  23:36

LEGENDE

VIDEO: Stonsi u Hajd Parku nakon 44 godine

Rolingstonsi će ovog ljeta nastupiti u londonskom Hajd parku, prvi put od legendarnog koncerta koji su davne 1969. godine održali pred oko 250.000 ljudi.

„Kao da je bilo juče. Biće to sjajno ljeto, čovječe“! – izjavio je za BBC Kit Ričards, dodajući da je bend odavno želio da ponovi taj koncert.

Na prvom nastupu u Hajd Parku, Mik Džeger se na bini pojavio u bijeloj tunici i pročitao jednu Šelijevu pjesmu, posvećenu gitaristi grupe Brajanu Džonsu koji je preminuo svega dva dana ranije. Nakon toga je u publiku pušteno na hiljade leptira.

Za razliku od 1969, koncert u Hajd Parku, zakazan za 6. juli, neće biti besplatan. Mada se još ne zna koliko će koštati, fanovi se nadaju da će karte biti pristupačnije od onih za prošlogodišnje Stonsove nastupe u O2 Areni.

Nedjelju dana prije koncerta u Hajd Parku, rok legende će prvi put svirati na Glastonberi festivalu, najvećem muzičkom festivalu u Velikoj Britaniji, a najavili su i sjevernoameričku turneju na koju će krenuti u maju, ali sa većim pauzama između dva nastupa nego ranijih godina.

„Primorani smo na laganiji ritam“, kazao je 69-godišnji Džeger, dodajući da zasad ne planiraju svjetsku turneju.

 

Пратите нас на

Коментари0

Остави коментар

Остави коментар

Правила коментарисања садржаја Портала РТЦГВише
Поштујући начело демократичности, као и право грађана да слободно и критички износе мишљење о појавама, процесима, догађајима и личностима, у циљу развијања културе јавног дијалога, на Порталу нијесу дозвољени коментари који вријеђају достојанство личности или садрже пријетње, говор мржње, непровјерене оптужбе, као и расистичке поруке. Нијесу дозвољени ни коментари којима се нарушава национална, вјерска и родна равноправност или подстиче мржња према ЛГБТ популацији. Неће бити објављени ни коментари писани великим словима и обимни "copy/paste" садрзаји књига и публикација.Задржавамо право краћења коментара. Мање

Да бисте коментарисали вијести под вашим именом

Улогујте се

Најновије

Најчитаније