Основна тема
Црно/бијела тема
Инверзна тема

Подешавaња

Умањи / Увећај

Изаберите тему

Основна тема
Црно/бијела тема
Инверзна тема

Muzika

05. 04. 2013. 14:49 >> 14:54

19 GODINA

Godišnjica smrti Kurta Kobejna

Na današnji dan prije 19 godina izvršio je samoubistvo Kurt Kobejn, frontmen grupe Nirvana.

Okolnosti Kobejnovi smrti još uvijek nisu do kraja razjašnjene ali službeno se navodi prostrjelna rana kao uzrok smrti.

"UpVenue" donosi sedam stvari o njegovom životu koje do sada niste znali: 

1. Obojica Kurtovih ujaka su počinila samoubistvo, a on sam je u mladim danima često znao da se snima kamerom, snimivši jednom svoje samoubistvo kao šalu. Njegova kćer Fransis Bin Kobejn je priredila zabavu povodom svog šesnaestog rođendana na kojoj je tema bila - samoubistvo.

2. U junu 1993., prije nastupa u Njujorku, Kobejn se predozirao heroinom s Kortni Lav. Ona ga je tada udarala po prsima da dođe k svijesti nakon čega je nastavio koncert.

3. Ketlin Hana iz benda Bikini Kil je u jednom hotelu na zid napisala "Kurt miriše kao Tin Spirit", popularni ženski dezodorans. Njemu se ta ideja toliko svidjela da je to kasnije uzeo za naziv jedne od najpopularnijih pjesama Nirvane.

4. Kao dijete, Kurt je imao izmišljenog prijatelja Boda kojem je adresirao svoje oproštajno pismo.

5. Dr. Nikolas Hartšorne je obožavao rok, a kasnije je obavio i obdukciju na njegovom tijelu.

6. Jedan od razloga zašto je uzimao heroin je i bol u želucu na koji se stalno žalio. U svom oproštajnom pismu je napisao "Hvala vam iz dubine mog bolnog, odvratnog želuca."

7. Nakon uspješnog nastupa na MTV-ju u emisiji "Unplugged", Kobjn je pomenuo kako bi volio da napravi više akustičan i smireniji album. Čak je dogovarao saradnju s frontmenom benda R.E.M., Majklom Stipeom.


Пратите нас на

Коментари0

Остави коментар

Остави коментар

Правила коментарисања садржаја Портала РТЦГВише
Поштујући начело демократичности, као и право грађана да слободно и критички износе мишљење о појавама, процесима, догађајима и личностима, у циљу развијања културе јавног дијалога, на Порталу нијесу дозвољени коментари који вријеђају достојанство личности или садрже пријетње, говор мржње, непровјерене оптужбе, као и расистичке поруке. Нијесу дозвољени ни коментари којима се нарушава национална, вјерска и родна равноправност или подстиче мржња према ЛГБТ популацији. Неће бити објављени ни коментари писани великим словима и обимни "copy/paste" садрзаји књига и публикација.Задржавамо право краћења коментара. Мање

Да бисте коментарисали вијести под вашим именом

Улогујте се

Најновије

Најчитаније