Основна тема
Црно/бијела тема
Инверзна тема

Подешавaња

Умањи / Увећај

Изаберите тему

Основна тема
Црно/бијела тема
Инверзна тема

Muzika

01. 04. 2015. 21:37 >> 21:30

UKUPNO 461

Jelen Demofest: Samo devet prijava iz CG

Konkurs za Osmi muzički festival "Jelen Demofest", koji će biti održan u Banjaluci od 16. do 18. jula, je završen. Stiglo je rekordnih 461 prijava sa 922 muzičke numere, što je za četiri više od prošle godine.

Stizale su prijave iz svih šest zemalja regiona, a najveći broj demo izvođača čekao je posljednja dva dana konkursa, kada je pristiglo preko 50 odsto ukupnog broja prijava.

Po već ustaljenom obrascu, najviše prijava stiglo je iz Srbije (199) i Hrvatske (125), nešto manji broj iz BiH (96), što govori o muzičkom potencijalu koji ove tri zemlje imaju. Sa druge strane, najveće iznenađenje je povećan broj prijava iz Slovenije (20), a tu su, naravno, i demo bendovi iz Makedonije (12) i Crne Gore (9), piše portal Mulj.net.

"I ove godine smo uspjeli da oborimo rekord po pitanju broja prijava za Jelen Demofest, iako se ne radi o velikoj razlici u odnosu na prethodnu godinu. Ipak, kako rekordi postoje da se obaraju, ne možemo da ne budemo ponosni i zadovoljni sa ovakvim rezultatima", kazala je Brankica Janković, direktor Jelen Demofesta, prenosi navedeni muzički portal.

Ona je dodala da je sada pred stručnim žirijem zaista ogroman posao preslušavanja pristiglih pjesama i odabira 30 bendova koji će se takmičiti u Banjaluci.

"Nakon što žiri završi sa ocjenjivanjem demo sastava, na osnovu broja pristiglih glasova znaćemo kojih 30 bendova ćemo slušati u Banjaluci u julu. Svjesni smo i da su bendovi nestrpljivi da saznaju da li su prošli dalje, ali njihova imena će biti poznata tek tokom juna", istakla je Jankovićeva.

Takođe je podsjetila da će rezultati konkursa i imena članova žirija biti objavljeni na zvaničnoj stranici festivala demofest.org, kao i na Fejsbuk stranici Jelen Demofesta.

"Kada je u pitanju revijalni program festivala, zadržali smo prošlogodišnju koncepciju, te će pored pobjednika sedmog Jelen Demofesta, publika moći da čuje i vidi tri poznata regionalna izvođača, ali i tri svjetske muzičke zvijezde", navela je Jankovićeva.

Tačna lokacija održavanja ovogodišnjeg Jelen Demofest oš uvijek nije poznata, piše Mulj.net.

Пратите нас на

Коментари0

Остави коментар

Остави коментар

Правила коментарисања садржаја Портала РТЦГВише
Поштујући начело демократичности, као и право грађана да слободно и критички износе мишљење о појавама, процесима, догађајима и личностима, у циљу развијања културе јавног дијалога, на Порталу нијесу дозвољени коментари који вријеђају достојанство личности или садрже пријетње, говор мржње, непровјерене оптужбе, као и расистичке поруке. Нијесу дозвољени ни коментари којима се нарушава национална, вјерска и родна равноправност или подстиче мржња према ЛГБТ популацији. Неће бити објављени ни коментари писани великим словима и обимни "copy/paste" садрзаји књига и публикација.Задржавамо право краћења коментара. Мање

Да бисте коментарисали вијести под вашим именом

Улогујте се

Најновије

Најчитаније