Основна тема
Црно/бијела тема
Инверзна тема

Подешавaња

Умањи / Увећај

Изаберите тему

Основна тема
Црно/бијела тема
Инверзна тема

Muzika

11. 04. 2013. 15:13   >>  15:16 1

60

Srećan rođendan Džoni!

Vođa kultnog benda “Azra”, Džoni Štulić godinama živi u Holandiji, van očiju javnosti, i tek s vremena na vrijeme obraduje svoje fanove muzikom koju postavlja na Jutjubu. Ne slavi rođendan, ali je danas napunio 60 godina.

Sasvim neočekivano, Štulić je uoči svog rođendana dao intervju “Našim novinama” u kojem kaže:

“Ne slavim rođendane. Nikada nijesam slavio, pa neću ni sada, ta vrsta slavlja raduje samo djecu. Čemu to, slaviti to što se negdje promijenila neka brojka, ovoga puta u godinama.” 

Govoreći o novim generacijama muzičara na ovim prostorima, ali i fanovima koji su sve brojniji, bez obzira na to koliko je godina prošlo od vremena kada je “Azra” bila muzički aktivna, Štulić priznaje da nema namjeru da održi koncert u nekoj od zemalja regiona. 

“Nemam namjeru da pravim koncert dolje. Za koncert je danas potrebna dobra baza. Dok sam bio u tome, sve je nekako imalo smisla, mogao sam i sve sam radio sam. Ali onako, van svakog konteksta, volio bih da sviram. Uvijek sam to volio”, kaže Štulić objašnjavajući da ima osjećaj kako je sve što je radio nalik guranju rols-rojsa po rupama. 

Štulić je rođen u Skoplju, kao sin pukovnika Jugoslovenske narodne armije. Kao dijete se seli sa porodicom u Zagreb, gdje ostaje do izbijanja ratova. Od tada je njegova adresa grad Houten, pokraj Utrehta. 

Kako piše bosanski “Dnevni avaz”, rijetki su oni koji su ga vidjeli svih ovih godina. Priča se da mu je jedne godine na vrata pokucao glumac Sergej Trifunović i da ga je Džoni srdačno primio u svoj dom. Navodno su pili i sjedjeli cijelu noć, a ujutro je svako krenuo svojim putem. 

Krajem prošle godine izdavačka kuća “Plato” objavila je Izabrana djela Branimira Štulića,  koja sadrže komplet od 14 knjiga uz dva CD-a sa snimcima koncerata "Azre" iz 1990.


Пратите нас на

Коментари1

Остави коментар

Остави коментар

Правила коментарисања садржаја Портала РТЦГВише
Поштујући начело демократичности, као и право грађана да слободно и критички износе мишљење о појавама, процесима, догађајима и личностима, у циљу развијања културе јавног дијалога, на Порталу нијесу дозвољени коментари који вријеђају достојанство личности или садрже пријетње, говор мржње, непровјерене оптужбе, као и расистичке поруке. Нијесу дозвољени ни коментари којима се нарушава национална, вјерска и родна равноправност или подстиче мржња према ЛГБТ популацији. Неће бити објављени ни коментари писани великим словима и обимни "copy/paste" садрзаји књига и публикација.Задржавамо право краћења коментара. Мање

Да бисте коментарисали вијести под вашим именом

Улогујте се

Најновије

Најчитаније