Основна тема
Црно/бијела тема
Инверзна тема

Подешавaња

Умањи / Увећај

Изаберите тему

Основна тема
Црно/бијела тема
Инверзна тема

Muzika

21. 04. 2015. 13:24   >>  13:17

REFRESH FESTIVAL

Dolaze Chris Liebing, Miss Kittin i Derrick Carter

Najpopularniji njemački tehno producent Chris Liebing, francuska elektro diva Miss Kittin i američki house velikan Derrick Carter, predvode ovogodišnji program Refresh festivala u Kotoru.

Udarna imena elektronske scene premijerno će nastupiti u Crnoj Gori, od 13. do 15. avgusta u superklubu Maximus. Najbrže fanove očekuje i nova Re:akcija, u kojoj ograničen broj ulaznica za sve tri festivalske noći mogu da osiguraju za samo 14 eura! Ulaznice za deveti Refresh mogu se direktno kupiti u prodajnoj mreži Gigstix, na preko 50 trafika iz lanaca „Tobacco S Press“ i „Štampa“, u čak 23 mjesta širom Crne Gore.

Chris Liebing važi za jednog od lidera svjetske tehno scene uz besprekornu reputaciju i svojevrstan status superheroja među publikom i kolegama. Harizmatični producent iz Frankfurta, koji ove godine obilježava dvije decenije rada, poznat je po brojnim tehnološkim inovacijama, te virtuoznom „živom“ nastupu. Njegov putni kalendar važi za jedan od najluđih na sceni, pa je u posljednjih nekoliko mjeseci već obuhvatio Tokio, Njujork, London, Peking, San Francisko, Meksiko Siti, Detroit, Buenos Ajres, Majami, Berlin i Barselonu. Mnogi se slažu da je Liebing trenutno na vrhuncu karijere jer je u posljednje dvije godine hedlajner na najvećim festivalima kao što su Tomorrowland, Exit, Melt, Time Warp, BPM, Awakenings, WMC, Mayday, Hyte, Nature One i drugi kojima se ovog ljeta pridružuje i kotorski Refresh!

Miss Kittin je autentična andergraund heroina čije pjesme su dostizale vrhove top lista, ostavljajući iza sebe i najkomercijalniji pop! Njen upečatljivi vokal definisao je kultne numere sa dokazanim producentima kao što su The Hacker sa „Frank Sinatra“, „Stock Exchange“ ili „1982“, Felix Da Housecat sa „Siver Screen Shower Scene“ i „Madame Hollywood“, te Sven Väth sa tehno šansonom „Je t’aime“ i Golden Boy sa kolosalnim hitom „Rippin’ Kittin“. U novije vrijeme, izdvojio se nezaobilazni singl „Exit“, inspirisan istoimenim festivalom, koji sa njom snimao Dubfire iz tandema Deep Dish. Trenutno vodeći klub na Ibici, Ushuaia, objavio je program koji predvode Miss Kittin, Catz ’N Dogz, Kolsch, Deetron, Agoria i drugi. Na nju ove sezone računa i superklub Pacha, a redovno nastupa u najpoznatijim klubovima kao što su berlinski Berghain i Watergate, pariski Rex, singapurski Zouk, te Amnesia i Space na Ibici. Aktuelni nastupi na ovogodišnjim najvećim festivalima cementirali su Miss Kittin, kao najtraženiju damu na današnjoj elektronskoj sceni.

Derrick Carter je nedavno uvršten na listu 100 najpoznatijih građana Čikaga, gdje su još samo dva house producenta: Felix Da Housecat i Frankie Knuckles. Iza sebe ima nekoliko studijskih, kompilacijskih i čak 14 miks albuma, te desetine singlova i preko stotinu remiksa za imena kao što su Royksopp, Sade, Bebel Gilberto, Seal, Carl Cox i Sven Vath. Njegova izdavačka kuća „Classic“, svrstava se u red najuticanijih, a ove godine ima svoju binu na gigantskom festivalu Tommorowland. House klasici poput Carterove „Where U At“ služe poput modela za mlade producente, a njegovi setovi obiluju neobjavljenim singlovima, remiksima koje radi samo za nastupe, te raritetnim izdanjima koja se danas mogu pronaći samo kod ekstremnih kolekcionara poput njega ili na pozornicama festivala kakav je kotorski Refresh!

Prošlo festivalsko izdanje imalo je ukupno 20 žurki za 12.000 posjetilaca, sa više od 50 izvođača iz Njemačke, Velike Britanije, SAD, Italije, Rumunije, Srbije, BiH i Crne Gore. Kakve utiske nose zvijezde, a kako se provodila publika na sve tri bine u superklubu Maximus, najbolje se vidi u filmu sa prošlog festivalskog izdanja.

Пратите нас на

Коментари0

Остави коментар

Остави коментар

Правила коментарисања садржаја Портала РТЦГВише
Поштујући начело демократичности, као и право грађана да слободно и критички износе мишљење о појавама, процесима, догађајима и личностима, у циљу развијања културе јавног дијалога, на Порталу нијесу дозвољени коментари који вријеђају достојанство личности или садрже пријетње, говор мржње, непровјерене оптужбе, као и расистичке поруке. Нијесу дозвољени ни коментари којима се нарушава национална, вјерска и родна равноправност или подстиче мржња према ЛГБТ популацији. Неће бити објављени ни коментари писани великим словима и обимни "copy/paste" садрзаји књига и публикација.Задржавамо право краћења коментара. Мање

Да бисте коментарисали вијести под вашим именом

Улогујте се

Најновије

Најчитаније