Основна тема
Црно/бијела тема
Инверзна тема

Подешавaња

Умањи / Увећај

Изаберите тему

Основна тема
Црно/бијела тема
Инверзна тема

Muzika

27. 05. 2015. 16:40 >> 16:37
1

V.BRITANIJA I IRSKA

Turneja "The Prodigy" možda i posljednja?

Jedan od najboljih svjetskih elektronskih bendova "The Prodigy", moći ćemo da vidimo za nešto više od mjesec dana na crnogorsko festivalu "Sea Dance", a prema informacijama frontmena grupe iz Eseksa, najavio je mogućnost da će im nova turneja krajem godine biti i posljednja.

Prateći uspjeh posljednjeg albuma "The Day is My Enemy", najznajčaniji elektronski sastav svih vremena - The Prodigy, najavili su još jednu turneju i to za Veliku Britaniju i Irsku, sa legendarnim hip hop sastavom Public Enemy kao podrškom.

Turneja će trajati od 24. novembra do 4. decembra, a potvrđeni su nastupi u Njukaslu, Mančesteru, Šefildu, Dablinu, Belfastu, Birmingemu i Londonu.

Sa "The Day is My Enemy", koji je njihovo šesto studijsko izdanje, oborili su sve rekorde i šesti put uzastopno se našli na prvom mjestu britanske liste najprodavanijih albuma, što nijednom bendu osim Bitlsa nije pošlo za rukom.

Da stvari budu još zanimljivije, bend je najavio da će se novi album naći i na vinyl izdanjima, čak i kasetama i kompakt diskovima, na opšte oduševljenje fanova.

Iako konstantno nižu uspjehe tokom 25. godišnje karijere, ovo je možda kraj za The Prodigy. U intervjuu za NME magazin, vokalista Kit Flint izjavio je da svakom bendu u određenom trenutku dođe kraj i da je taj trenutak blizu.

"Sve će se završiti prije nego želimo zbog realnosti naših godina", istakao je četrdesetšestogodišnji Flint, navodeći da će publika odlučiti kada je vrijeme da odu sa scene, kao i da nastupi ne mogu da traju vječno.

Iako je bend negirao da postoje bilo kakvi precizni datumi za okončavanje karijere, ovo je prvi put da javno govore o tome.

Njihov koncert u Crnoj Gori, zakazan za 15. jun u okviru Sea Dance festivala, možda je posljednja prilika uživo slušati momke iz Eseksa, koji od 90-ih godina pomjeraju granice rejv kulture i muzičkog izraza.

Premijerni nastup na Jazu ujedno je i svjetska ekskluziva za Crnu Goru, jer će The Prodigy u okviru turneje povodom promocije novog albuma svirati samo na odabranim, najvećim evropskim i svjetskim festivalima.

Пратите нас на

Коментари1

Остави коментар

Остави коментар

Правила коментарисања садржаја Портала РТЦГВише
Поштујући начело демократичности, као и право грађана да слободно и критички износе мишљење о појавама, процесима, догађајима и личностима, у циљу развијања културе јавног дијалога, на Порталу нијесу дозвољени коментари који вријеђају достојанство личности или садрже пријетње, говор мржње, непровјерене оптужбе, као и расистичке поруке. Нијесу дозвољени ни коментари којима се нарушава национална, вјерска и родна равноправност или подстиче мржња према ЛГБТ популацији. Неће бити објављени ни коментари писани великим словима и обимни "copy/paste" садрзаји књига и публикација.Задржавамо право краћења коментара. Мање

Да бисте коментарисали вијести под вашим именом

Улогујте се

Најновије

Најчитаније