Основна тема
Црно/бијела тема
Инверзна тема

Подешавaња

Умањи / Увећај

Изаберите тему

Основна тема
Црно/бијела тема
Инверзна тема

Muzika

23. 04. 2013. 10:59   >>  11:02 1

ZVIJEZDA VUDSTOKA

VIDEO: Preminuo Riči Hejvens

Američki folk pjevač Riči Hejvens, koji je svojim nastupom 1969. otvorio festival Vudstok, umro je od posljedica srčanog udara u 72. godini u svom domu u Nju Džersiju.

Hejvens je bio, kako kažu kritičari, muzičar posebnog stila sviranja gitare i pjevanja. Otvorio je 1969. poznati festival svojom verzijom pjesme „Freedom“, koja je odmah postala himna hipi generacije, a on ikona tog doba.

Tokom karijere snimio je oko 25 albuma, a 1993. nastupio je na inauguraciji tadašnjeg predsjednika SAD-a Bila Klintona.

Muzikom je počeo da se bavi u 20. godini, a Vudstok je bio prekretnica u njegovoj karijeri. Tamo je na istom mjestu nastupio sa Džimijem Hendriksom i Dženis Džoplin, što mu je omogućilo brz uspon u muzičkom svijetu.

Na festivalu 1969. nastupio je prvi, jer su ostali izvođači kasnili, pa je njegov nastup trajao čak tri sata.

      

Пратите нас на

Коментари1

Остави коментар

Остави коментар

Правила коментарисања садржаја Портала РТЦГВише
Поштујући начело демократичности, као и право грађана да слободно и критички износе мишљење о појавама, процесима, догађајима и личностима, у циљу развијања културе јавног дијалога, на Порталу нијесу дозвољени коментари који вријеђају достојанство личности или садрже пријетње, говор мржње, непровјерене оптужбе, као и расистичке поруке. Нијесу дозвољени ни коментари којима се нарушава национална, вјерска и родна равноправност или подстиче мржња према ЛГБТ популацији. Неће бити објављени ни коментари писани великим словима и обимни "copy/paste" садрзаји књига и публикација.Задржавамо право краћења коментара. Мање

Да бисте коментарисали вијести под вашим именом

Улогујте се

Најновије

Најчитаније