Основна тема
Црно/бијела тема
Инверзна тема

Подешавaња

Умањи / Увећај

Изаберите тему

Основна тема
Црно/бијела тема
Инверзна тема

Sponzorisani tekstovi

29. 11. 2019. 14:18   >>  14:18

POŠTA CRNE GORE

Marka povodom 150 godina od rođenja Gandija

Pošta Crne Gore danas publikuje prigodno izdanje poštanskih maraka za posebne prilike “150 godina od rođenja Mahatme Gandija”.

Izdanje sadrži marku i Koverat prvog dana (FDC). Autor idejnog rješenja je Ana Knežević, grafička dizajnerka sa Cetinja.

Na marki je prikazan Mahatma Gandi, dok ukupnim dizajnom dominiraju nacionalne boje Indije.

U tekstu na Koverti prvog dana, između ostalog, navedeno je: “Mahatma Gandi (Mohandas Karamchand Gandhi, 1869-1948), poznat kao Otac nacije bio je vođa indijskog pokreta za nezavisnost. Svojim neobičnim i moćnim političkim aktivnostima nenasilja i satjagrahe (snaga istine) Mahatma Gandi inspirisao je više političkih lidera i pokreta za građanska prava i slobode širom svijeta. Svake godine njegov rođendan, 2. oktobar, obilježava se kao Međunarodni dan nenasilja”.

Pošta Crne Gore je jedna od brojnih poštanskih uprava u svijetu koja ovaj značajni jubilej obilježava na tradicionalno poštanski način – poštanskom markom. Prigodno izdanje “150 godina od rođenja Mahatme Gandija” publikovano je na inicijativu Ambasade Indije na nerezidentnoj osnovi sa sjedištem u Beču i Ministarstva vanjskih poslova Crne Gore.

Пратите нас на

Коментари0

Остави коментар

Остави коментар

Правила коментарисања садржаја Портала РТЦГВише
Поштујући начело демократичности, као и право грађана да слободно и критички износе мишљење о појавама, процесима, догађајима и личностима, у циљу развијања културе јавног дијалога, на Порталу нијесу дозвољени коментари који вријеђају достојанство личности или садрже пријетње, говор мржње, непровјерене оптужбе, као и расистичке поруке. Нијесу дозвољени ни коментари којима се нарушава национална, вјерска и родна равноправност или подстиче мржња према ЛГБТ популацији. Неће бити објављени ни коментари писани великим словима и обимни "copy/paste" садрзаји књига и публикација.Задржавамо право краћења коментара. Мање

Да бисте коментарисали вијести под вашим именом

Улогујте се

Најновије

Најчитаније