Основна тема
Црно/бијела тема
Инверзна тема

Подешавaња

Умањи / Увећај

Изаберите тему

Основна тема
Црно/бијела тема
Инверзна тема

Stil

17. 11. 2016. 16:20 >> 16:20
1

TREND OVE ZIME

Na oči plavo, na usne puder

Svjetlucava plava sjenka na očima, puder nijansa na usnama i obrazima, nezaobilazni ajlajner i naglašene obrve jedan je od načina da se našminkate i ove zime budete u trendu, predlaže regionalna make up artistica kompanije Lancôme, Ivana Lisak.

„Trendova je mnogo, ali ima onih koji nikada ne odumiru kao što su ajlajner, istaknute obrve i slično. Ono na šta smo se fokusirali, a što je trend ove zime je plava svjetlucava sjenka na očima, što je jako neuobičajno, jer je ta boja više rezervisana za ljeto. Uz tako istaknute oči, kombinujemo puder nijansu na ustima i malo sjaja preko ruža, kao i rumenilo iste boje“, kaže Lisak navodeći da je to jedan od načina da vam ove zime šminka bude u trendu. 

No takva šminka, naravno nije za svakodnevni odlazak na posao ili dnevno ispijanje kafe, pa evo i savjeta kako se brzo i jednostavno našminkati za te prilike.

„Savjetujem da stavite na lice ono bez čega ja ne izlazim iz kuće, a to je lagani puder koji će ujednačiti ten, isto tako je bitno da sa tim puderom nemam mnogo posla i da ga mogu brzo nanijeti jastučićima. Prije ću da zaboravim da stavim maskaru, nego obrve da napravim. Obrve su zaista okvir lica, posebno kako žene stare. Ja u šali kažem da su obrve najjeftiniji facelifting, jer mogu da podignu cijelo lice. Pored toga važno je staviti dobro rumenilo u boji koja ističe boju oka. I bilo šta na usta, što sam lošije volje to mi je taminiji ruž“, savjetuje ova make up artistica, koji je sinoć boravila u Podgorici.

Ne probavajte puder na ruci

Žene znaju i da griješe kada se šminkaju. Prema riječima Ivane Lisak prvu najveću grešku prave žene, koje kako stare ne mijenjaju stil šminkanja.

„Naravno da kako starite treba da mijenjate boje koje koristite. Šminku treba usklađivati sa godinam frizurom i odjećom. Pored toga, molila bih sve žene da prestanu da probavaju tečni puder na ruci, jer će ga nositi na licu, pa se on na licu i probava“, ističe Lisak.

Ona navodi i da su žene na Balkanu slične po pitanju šminkanja. „Mi volimo šminku i šminka voli nas. Ako pitate neku Francuskinju ili Engleskinju, one će reći da mi nosimo previše make-upa, ali ako pitate nas mi ćemo reći da se one suviše malo šminkaju“.

Ivana Lisak sinoć je bila gošća kompanije Bar Kod u Podgorici, gdje je promovisan parfem Lancôme „La vie est belle“.

Ivana Lisak rođena je u Zagrebu gdje je završila srednju školu. Nakon toga 1999. godine odlučila je da svoj hobi i strast prema make-upu pretvori u profesiju i odlazi u London na školovanje.

U Londonu upisuje dvogodišnju školu za make-up koju prva u istoriji završava sa najvećim prosjekom. Nakon završetka školovanja kratko radi kao freelance make-up artist, ali brzo shvati da joj ta forma ne odgovara i odlučuje da radi pod okriljem nekog branda.
Slušajući svoju intuiciju odlazi na Lancômeov dan otvorenih vrata gdje od 600 ljudi koji su se prijavili taj dan, biva izabrana među dvadeset koji su dobili posao, a ona jedina kao make-up artistica.

Početkom 2003. vraća se u Hrvatsku. Ubrzo počinje ponovo da raditi za Lancôme.

Uz poslove u časopisima radi na reklamnim kampanjama i modnim revijama. Uspješno sarađuje sa Callegari školom gdje samostalno predaje Make up u Zagrebu i Rijeci.

U 2011. godini, Ivana je osvojila drugo mjesto i srebrnu četku na godišnjem takmičenju Lancômovih make up artista iz cijeloga svijeta.

 

 

Пратите нас на

Коментари1

Остави коментар

Остави коментар

Правила коментарисања садржаја Портала РТЦГВише
Поштујући начело демократичности, као и право грађана да слободно и критички износе мишљење о појавама, процесима, догађајима и личностима, у циљу развијања културе јавног дијалога, на Порталу нијесу дозвољени коментари који вријеђају достојанство личности или садрже пријетње, говор мржње, непровјерене оптужбе, као и расистичке поруке. Нијесу дозвољени ни коментари којима се нарушава национална, вјерска и родна равноправност или подстиче мржња према ЛГБТ популацији. Неће бити објављени ни коментари писани великим словима и обимни "copy/paste" садрзаји књига и публикација.Задржавамо право краћења коментара. Мање

Да бисте коментарисали вијести под вашим именом

Улогујте се

Најновије

Најчитаније