Основна тема
Црно/бијела тема
Инверзна тема

Подешавaња

Умањи / Увећај

Изаберите тему

Основна тема
Црно/бијела тема
Инверзна тема

Stil

[ Izvor: Klix.ba, Objavila: M.M.Lj. ]

12. 02. 2019. 22:45   >>  22:21 1

ZAŠTITA ŽIVOTINJA

Viktorija neće više koristiti kožu egzotičnih životinja

Viktorija Bekam posljednja je u nizu dizajnera koji su odlučili da ne koriste kožu egzotičnih životinja u svojim kolekcijama.

 

"U potrazi smo za proizvodima čiji se uzgoj ili proizvodnja odvijaju u etički prihvatljivim uslovima i imaju manje negativan utjecaj na okolinu. Prestajemo da koristimo egzotičnu kožu u svim budućim kolekcijama od kolekcije jesen/zima 2019. godine. Ova odluka odražava želje ne samo brenda, nego i želje naših kupaca", rekao je portparol brenda Viktorija Bekam.

Zabrana počinje od jeseni 2019. godine, jer je potrebno neko vrijeme da prodaju postojeće proizvode izrađene od egzotične kože. Organizacija za zaštitu životinja PETA pohvalila je ovaj potez.

"Iza svake torbe ili para cipela izrađenih od krokodilske, aligatorske, zmijske ili gušterske kože je nasilna smrt. Odluka Viktorije Bekam da prestane da koristi egzotičnu kožu u svojim kolekcijama spasiće veliki broj životinja i poštedjeti ih bespotrebne patnje", naveli su iz organizacije PETA i pozvali i druge luksuzne brendove da slijede njen primjer.

Ovim potezom se Viktorija Bekam pridružila brendovima kao što su Vivien Vestvud, Dajen von Furstenberg I Šanel koji su takođe nedavno izbacili egzotičnu kožu iz svojih asortimana.

Пратите нас на

Коментари1

Остави коментар

Остави коментар

Правила коментарисања садржаја Портала РТЦГВише
Поштујући начело демократичности, као и право грађана да слободно и критички износе мишљење о појавама, процесима, догађајима и личностима, у циљу развијања културе јавног дијалога, на Порталу нијесу дозвољени коментари који вријеђају достојанство личности или садрже пријетње, говор мржње, непровјерене оптужбе, као и расистичке поруке. Нијесу дозвољени ни коментари којима се нарушава национална, вјерска и родна равноправност или подстиче мржња према ЛГБТ популацији. Неће бити објављени ни коментари писани великим словима и обимни "copy/paste" садрзаји књига и публикација.Задржавамо право краћења коментара. Мање

Да бисте коментарисали вијести под вашим именом

Улогујте се

Најновије

Најчитаније