Основна тема
Црно/бијела тема
Инверзна тема

Подешавaња

Умањи / Увећај

Изаберите тему

Основна тема
Црно/бијела тема
Инверзна тема

Stil

[ Beta, Objavila: J.B.Č. ]

03. 07. 2019. 23:37   >>  23:35

U PARIZU

Žan Pol Gotje predstavio prvu kolekciju bez krzna

Francuski kreator visoke mode Žan-Pol Gotje izjavio je danas u Parizu da bi mogao možda jednog dana da se vrati krznu ali je rekao da je njegova prva kolekcija bez krzna vesela i nikako ne predstavlja "sahranu krzna".

Kreator je u novembru rekao da odustaje od krzna, a taj gest su pozdravile brojne organizacije za zaštitu životinja.

"Moja kolekcija je potpuno bez krzna, ali sa otiscima krzna kao optička varka", rekao je Gotje u izjavi Frans presu u kulisama modne revije za sezonu jesen-zima 2020.

Prema njegovim riječima, na nekim kreacijama su otisci lisice kao efekat bunde.

Gotje je rekao da lično voli krzno jer je toplo ali su došla druga vremena i da krzno može da bude zamijenjeno nečim drugim.

"Došlo je vrijeme svega i svačega i stvarno nema potrebe ubijati životinje", rekao je kreator i dodao da sam voli životinje i da ima mačku kao kućnog ljubimca.

Nekoliko velikih modnih kuća više ne koristi krzno u svojim kolekcijama, među kojima su italijanske kompanije Armani, Guči, Versaće, Furla i Prada, i američke kuće Dona Karan i DKNY.

Пратите нас на

Коментари0

Остави коментар

Остави коментар

Правила коментарисања садржаја Портала РТЦГВише
Поштујући начело демократичности, као и право грађана да слободно и критички износе мишљење о појавама, процесима, догађајима и личностима, у циљу развијања културе јавног дијалога, на Порталу нијесу дозвољени коментари који вријеђају достојанство личности или садрже пријетње, говор мржње, непровјерене оптужбе, као и расистичке поруке. Нијесу дозвољени ни коментари којима се нарушава национална, вјерска и родна равноправност или подстиче мржња према ЛГБТ популацији. Неће бити објављени ни коментари писани великим словима и обимни "copy/paste" садрзаји књига и публикација.Задржавамо право краћења коментара. Мање

Да бисте коментарисали вијести под вашим именом

Улогујте се

Најновије

Најчитаније