Основна тема
Црно/бијела тема
Инверзна тема

Подешавaња

Умањи / Увећај

Изаберите тему

Основна тема
Црно/бијела тема
Инверзна тема

Stil

[ Izvor: Beta, Objavila: M.M.Lj. ]

22. 12. 2019. 23:05 >> 23:02
1

U 86. GODINI

Preminuo dizajner Emanuel Ungaro

Francuski modni dizajner italijanskog porijekla Emanuel Ungaro umro je u Parizu u 86. godini, saopštila je danas njegova porodica.

Ungaro koji je svijet mode napustio 2004. godine umro je juče, a u protekle dvije godine bio je sve slabiji, rekao je izvor iz njegove porodice agenciji Frans pres.

Portparolka modne kuće Emanuel Ungaro rekla je da je dizajner "ostao velika inspiracija" i pošto je napustio tu kuću i ocijenila da njegova smrt predstavlja "ogroman gubitak".

Rođen je 13. februara 1933. u gradu Eks an Provans u porodici italijanskih imigranata, a pošto je od oca krojača naučio osnove trgovine, 1956. preselio se u Pariz gde je postao pomoćnik španskog modnog dizajnera Kristobala Balensijage, jedinog učitelja kog je priznavao.

Poslije kratkog perioda u kući Kurež (Courreges), Ungaro je 1965. otvorio svoju modnu kuću.

Nagradu za najbolju modnu kuću primio je 1980. godine.

Modnu kuću je 1996. prodao italijanskoj grupi Feragamo, a kolekcije je nastavio da stvara do povlačenja 2004. godine.

Пратите нас на

Коментари1

Остави коментар

Остави коментар

Правила коментарисања садржаја Портала РТЦГВише
Поштујући начело демократичности, као и право грађана да слободно и критички износе мишљење о појавама, процесима, догађајима и личностима, у циљу развијања културе јавног дијалога, на Порталу нијесу дозвољени коментари који вријеђају достојанство личности или садрже пријетње, говор мржње, непровјерене оптужбе, као и расистичке поруке. Нијесу дозвољени ни коментари којима се нарушава национална, вјерска и родна равноправност или подстиче мржња према ЛГБТ популацији. Неће бити објављени ни коментари писани великим словима и обимни "copy/paste" садрзаји књига и публикација.Задржавамо право краћења коментара. Мање

Да бисте коментарисали вијести под вашим именом

Улогујте се

Најновије

Најчитаније