Основна тема
Црно/бијела тема
Инверзна тема

Подешавaња

Умањи / Увећај

Изаберите тему

Основна тема
Црно/бијела тема
Инверзна тема

Stil

Marija Razić

02. 03. 2013. 12:56 >> 12:58

HIT FRIZURE

FOTO: Šiške na sve načine

Svjetski frizeri postavili su trend za ovu godinu, a on glasi: Šiške mogu da nose svi, a "dostupne su" u svim oblicima i bojama.

Istraživali smo naše podneblje i to kolko žene prihvataju trendove i u kojoj mjeri. Jedna od naših najpoznatijih stilistkinja, kada je kosa u pitanju, Violeta Vukomanović, prati u stopu šta nam "diktira" svijet, ali i to da li su naše dame spremne da prihvate baš sve izazove.

"Ovdje se žene teško odlučuju za drastične promjene kad je dužina kose u pitanju, a šiške su vrlo dominantan detalj na kosi", kaže Vukomanovićeva.

Ukoliko se ipak opredijele za ovogodišnji hit, žene obavezno postave i mnogo pitanja.

"Prvo pitanje koje mi se postavi je: “Da li će mi stajati prema mom obliku lica?” Pročitaćete razne savjete stilista, ali iz iskustva mogu da kažem, da svakom obliku lica pristaju šiške. Bitna je dubina, dužina, tip kose i stil frizure, " tvrdi frizerka Violeta Vukomanović i napominje da se šiške, danas mogu prilagoditi svakom tipu kose.

"Bez obzira da li je kosa jaka,kovrdžava,tanka. Kod kovrdžavih kosa predlažem klijentima da urade tretman ispravljanja na tom dijelu ako hoće da nose ravne šiške i da nemaju problema sa vlagom. Kod jakih kosa je vrlo bitan oblik I debljina. Tanke kose čak mogu izgledati gušće sa ovim detaljem. Većina ima zaliske na čelu, ali i taj problem je rješiv. Nekoliko vlasi koje rastu ”u krug” se skroz ošišaju tako da ostatak kose pada ravno na čelo."

 

 

Dame često imaju nedoumicu i u vezi sa tim da li su šiške neozbiljne u "nekim" godinama.

Violeta Vukomanović ističe da kod nas žene sve više obraćaju pažnju na stil oblačenja i frizuru u odnosu na profesiju i godine. 

"Da to ne utiče na ovaj trend možete vidjeti na Ani Vintur, Mišel Obami, Šeron Stoun, Pnelopi Kruz...Dakle, vrlo moćne žene u profesiji i od stila. Šta su dobile sa novim detaljem na kosi? Izgledaju bar 5 godina mlađe, lik je izdužen i ženstveniji, pokrivaju bore na čelu, akcenat je na očima bez previše šminke. Kod djevojčica u pubertetu možda mogu da naprave problemi u obliku sitnih bubuljica na čelu."

 

 

Naša sagovornica dodaje da su šiške  vrlo praktične ako imate dugu kosu a nijeste stigli da odete kod frizera.

"Jednostavno operate samo šiške i isfenirate, a ostatak kose pokupite u rep sa dobrom šnalom i spremni ste za izlazak", savjetuje Violeta Vikomanović.

Пратите нас на

Коментари0

Остави коментар

Остави коментар

Правила коментарисања садржаја Портала РТЦГВише
Поштујући начело демократичности, као и право грађана да слободно и критички износе мишљење о појавама, процесима, догађајима и личностима, у циљу развијања културе јавног дијалога, на Порталу нијесу дозвољени коментари који вријеђају достојанство личности или садрже пријетње, говор мржње, непровјерене оптужбе, као и расистичке поруке. Нијесу дозвољени ни коментари којима се нарушава национална, вјерска и родна равноправност или подстиче мржња према ЛГБТ популацији. Неће бити објављени ни коментари писани великим словима и обимни "copy/paste" садрзаји књига и публикација.Задржавамо право краћења коментара. Мање

Да бисте коментарисали вијести под вашим именом

Улогујте се

Најновије

Најчитаније