Основна тема
Црно/бијела тема
Инверзна тема

Подешавaња

Умањи / Увећај

Изаберите тему

Основна тема
Црно/бијела тема
Инверзна тема

Stil

13. 05. 2014. 22:28 >> 22:38

KATARINA ZLAJIĆ

Njenu će krunu nositi mis Crne Gore

Naredna misica Crne Gore nosiće krunu i nakit koji će izraditi crnogorska umjetnica Katarina Zlajić.

 

Katarina se izradom nakita bavi nešto više od godinu, a već su je zapazili ljubitelji mode i umjetnosti.

„Najradije izrađujem asesore u obliku tašni, estetskih kaciga i krune, modele koji su upečatljiviji i imaju poseban umjetnički identitet“, kazala je Zlajićeva za Portal RTCG.

Za Katarinu poziv Vesne de Vinče iz MisYu agencije, koja je vlasnik licence izbora za mis Crne Gore, predstavlja veliko priznanje. Ona će dizajnirati nakit i krunu za mis Crne Gore. 

 

„Poziv Vesne De Vinče itekako imponuje i biće mi zadovoljstvo da radim sa organizacijom MissYu. Mislim da će se to itekako odraziti na moju karijeru, jer svaka aktuelna saradnja sa sobom nosi i neke nove, pogotovo ako je kvalitet u pitanju i naravno kada ga neko umije prepoznati“, kaže Zlajićeva.

Osnovni materijal koji koristi u izradi je patent zatvarač.

„Osim njega koristim prirodni kamen u obrađenoj i neobrađenoj formi, kristale i druge prirodne materijale.“

Mlada umjetnica ima velike planove. U oktobru bi trebalo da predstavi naredni kolekciju na Serbia Fashion Weeku.

 

"Uskoro ću, nadam se, upisati i master studije u Britaniji vezano za oblast umjetnosti kojom se bavim ili nešto iz oblasti visoke mode. Planiram saradnju sa sa Milenom Đurđic na nedjelji mode u Berlinu, saradnju sa Batom Spasojevićem. Pripremaću za narednu godinu i svoju prvu odjevnu kolekciju obuće i asesoara."

 

Kada je riječ o cijenama, ona kaže da su tašne i kacige dosta skupe. Tašne se kreću od 200 do 300 eura, a toliko koštaju i kacige, dok ima kacigu koja košta i 500 eura. S druge strane, prsten se može kupiti za 20 eura. Ipak, Zlajićeva kaže da joj ovaj posao trenutno ne može obezbijediti udoban život.

 

"Kod nas sa najmanje moze zivjeti od umjetnosti - ako je prava, tako je kad je u pitanju i moja umjetnost. Bitno mi je da imam osnovno i da redovno mogu obnavljati zalihe materijala za nova djela, a opet trudim se da moji komadi budu nosivi, ali ne i previse komercijalni."

Пратите нас на

Коментари0

Остави коментар

Остави коментар

Правила коментарисања садржаја Портала РТЦГВише
Поштујући начело демократичности, као и право грађана да слободно и критички износе мишљење о појавама, процесима, догађајима и личностима, у циљу развијања културе јавног дијалога, на Порталу нијесу дозвољени коментари који вријеђају достојанство личности или садрже пријетње, говор мржње, непровјерене оптужбе, као и расистичке поруке. Нијесу дозвољени ни коментари којима се нарушава национална, вјерска и родна равноправност или подстиче мржња према ЛГБТ популацији. Неће бити објављени ни коментари писани великим словима и обимни "copy/paste" садрзаји књига и публикација.Задржавамо право краћења коментара. Мање

Да бисте коментарисали вијести под вашим именом

Улогујте се

Најновије

Најчитаније