Основна тема
Црно/бијела тема
Инверзна тема

Подешавaња

Умањи / Увећај

Изаберите тему

Основна тема
Црно/бијела тема
Инверзна тема

Stil

23. 03. 2013. 11:55 >> 12:04

KREATORKA

Vera Vang optužena za rasizam

Čuvena dizajnerka vjenčanica Vera Vang našla se na udaru javnosti, pošto je otkriveno da u radnji u Kini, samo probanje vjenčanica naplaćuje 3000 juana (375 eura).

Dizajnirala je predivne vjenčanice za brojne poznate ličnosti, od Viktorije Bekam, Kejt Hadson i Kim Kardašijan do Ivanke Tramp i Čelsi Klinton, pa je normalno da su njene kreacije tražena roba.

Ipak, čuvena dizajnerka je obasuta kritikama kada je otrkiveno da u njenoj prodavnici u centru Šangaja, buduće mlade moraju da izdvoje 375 eura, da bi mogle da probaju haljinu – i ostanu u njoj najviše 90 minuta.

Uprkos tome, radnja "Vera Vang" koja se prostire na 850 kvadrata, jedina u Kini sa imenom ove kreatorke, preplavljena je narudžbinama i mlade rezervišu dolazak mjesecima unaprijed, samo da bi probale hajinu.

U zemji u kojoj se godišnje vjenča 10 miliona parova, a svadbena industrija obrće oko 10 milijardi eura, Vangova ima i te kako dobru zaradu, pa je zato ovu sumu za probe kineska štampa dočekala na nož. Kineze naročito boli činjenica da je Vera pripadnica prve generacije kineskih Amerikanaca, jer su joj roditelji rođeni u Šangaju.

Kreatorka je odgovorila da je honorar za probanje uveden, kako bi zaštitila svoje haljine od prljanja i oštećenja. 

„Dok mlade u njenim radnjama širom svijeta osoblje podmićuje vinom i laskanjem, ona očekuje da mlade u Kini podmićuju nju”, piše na blogu Shangaiist.com.

Vera Vang (63) je 16 godina radila u američkom „Vogu” kao modna urednica. Kada su, umjesto njoj, mjesto glavne i odgovorne urednice ponudili Ani Vintur 1988., napustila je časopis i otišla da radi kod modnog kreatora Ralfa Lorena. Dvije godine kasnije, 1990., otvorila je svoju radnju sa vjenčanicama. Danas kreira i ostalu garderobu. 

Posljednju reviju Vere Vang možete pogledati u nastavku:


Пратите нас на

Коментари0

Остави коментар

Остави коментар

Правила коментарисања садржаја Портала РТЦГВише
Поштујући начело демократичности, као и право грађана да слободно и критички износе мишљење о појавама, процесима, догађајима и личностима, у циљу развијања културе јавног дијалога, на Порталу нијесу дозвољени коментари који вријеђају достојанство личности или садрже пријетње, говор мржње, непровјерене оптужбе, као и расистичке поруке. Нијесу дозвољени ни коментари којима се нарушава национална, вјерска и родна равноправност или подстиче мржња према ЛГБТ популацији. Неће бити објављени ни коментари писани великим словима и обимни "copy/paste" садрзаји књига и публикација.Задржавамо право краћења коментара. Мање

Да бисте коментарисали вијести под вашим именом

Улогујте се

Најновије

Најчитаније