Основна тема
Црно/бијела тема
Инверзна тема

Подешавaња

Умањи / Увећај

Изаберите тему

Основна тема
Црно/бијела тема
Инверзна тема

Stil

04. 04. 2013. 14:30   >>  14:31

FAKTOR MODA

Priča koja otvara modnu Pandorinu kutiju

Bivša urednica australijskog „Voga” Kristi Klements, prošlog maja dobila je otkaz nakon 25 godina rada, a onda je napisala knjigu „The Vogue Factor” u kojoj otkriva tajne modelinga: Manekenke jedu papirne maramice da zavaraju glad, često završe na infuziji od neuhranjenosti, a od umora jedva drže oči otvorenim.

Klements objašnjava da u modnom svijetu postoji riječ „mršav” i „pariski mršav”.

Autorka kontroverzne knjige kaže da je jednom provela tri dana na snimanju sa manekenkom, koja sve vrijeme nije ništa jela i koja je na kraju jedva držala otvorene oči.


Odlazak Klementsove iz „Voga” – na čijem čelu je bila 13 godina, desio se iznenada. Pozvana je na sastanak i rečeno joj je da odmah napusti kancelariju, bez mogućnosti da se oprosti od kolega. Na njeno mjesto došla je nekadašnja urednica „Harpers Bazara” Edvina Meken.

Iako Kristi kaže da je dobila otkaz zbog „promjene režima”, mnogi ovu knjigu vide kao njen način da se osveti publikaciji koju izdaje kompanija Ruperta Mardoka.


Пратите нас на

Коментари0

Остави коментар

Остави коментар

Правила коментарисања садржаја Портала РТЦГВише
Поштујући начело демократичности, као и право грађана да слободно и критички износе мишљење о појавама, процесима, догађајима и личностима, у циљу развијања културе јавног дијалога, на Порталу нијесу дозвољени коментари који вријеђају достојанство личности или садрже пријетње, говор мржње, непровјерене оптужбе, као и расистичке поруке. Нијесу дозвољени ни коментари којима се нарушава национална, вјерска и родна равноправност или подстиче мржња према ЛГБТ популацији. Неће бити објављени ни коментари писани великим словима и обимни "copy/paste" садрзаји књига и публикација.Задржавамо право краћења коментара. Мање

Да бисте коментарисали вијести под вашим именом

Улогујте се

Најновије

Најчитаније